A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2015 októberében földgázüzemű gépjárműjébe házilag, szabálytalanul gáztartályokat szerelt be, amelyek közül az egyik tankolás közben felrobbant, a robbanás személyi sérülést és anyagi kárt okozott.

MH-Kék hírek

A vádirat szerint a férfi 2015 októberében három gáztartályt szerelt be a gépjárműbe, a meglévő gyáriak mellé, anélkül, hogy a beszerelés elvégzésére képesítése, engedélye lett volna. A beszerelés szakszerűtlen volt, a gáztartályok érvényessége lejárt, a gépjármű átalakítására a vádlott előzetesen hatósági engedélyt nem kért. A férfi az átalakított gépkocsival 2015. október 16-án, az éjszakai órákban, Szegeden, hivatalos töltőállomáson földgázt tankolt. A tankolás közben a jogi és műszaki előírások megsértésével beszerelt egyik tartályban megnőtt a nyomás, a tartály elrepedt, majd a gépjárműből kiszakadt és a földgáz magas nyomáson kiáramlott a tartályból. A robbanás következtében egy személy súlyos, a vádlott és egy másik személy könnyű sérülést szenvedett, a töltőállomásban pedig mintegy harmincnégy millió forint összegű kár keletkezett.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a férfit foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja, vele szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest