Ismét támogatott mesterképzéseket indít a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A gazdasági önkormányzatnál tavaly 8 szakmában mintegy 47-en vették át mesterlevelüket. Az újabb képzésekre február közepéig lehet jelentkezni.

MH-gazdaság

Önrész vállalása mellett ebben az évben is támogatás nyerhető el az oktatáson való részvételhez, amely a mesterképzés költségének akár 20 százaléka, azaz 60 ezer forint is lehet. Támogatást kizárólag a tanulószerződéssel, vagy együttműködési megállapodással rendelkező, szakképzésben résztvevő cégek munkavállalói kaphatnak. Mellettük azok leendő gyakorlati oktatók is bevonhatók a programba, akik saját jogukon, vagy munkáltatójukon keresztül nyilatkoznak arról, hogy 1 éven belül képzési tevékenységbe kezdenek.

A kamara ebben az évben autószerelő, fogtechnikus, gázfogyasztó-berendezés- és csőhálózat szerelő; hegesztő, hűtő-, klíma és hőszivattyú berendezés szerelő, karosszérialakatos, kőműves, pincér és villanyszerelő szakmában vár jelentkezéseket.

A már szakmával és legalább 5 éves szakmai gyakorlattal rendelkező jelölteknek mind gyakorlati, mind elméleti vizsgákon kell bizonyítaniuk tudásukat. A mestervizsgára felkészítő képzés időtartama 180 óra, amely 140 óra pedagógiai, vállalkozás ismereti és szakmai elmélet mellett 40 óra szakmai gyakorlatból áll. Részvételi szándékát egy online regisztrációs lap kitöltésével jelezheti, amely a kamara honlapján érhető el. A jelentkezési határidő február 15., a tanfolyamok várhatóan márciusban indulnak el. További információ a 06- 62/554-250 –as számon a 173-as és 174-es, valamint a mesterkepzes@csmkik.hu címen kérhető!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest