Kiiktatott óraátállítás, újra összemelegedő álompár és a szeretet lángjai a biztonság városában. Pénteki koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Irányelv

Soha többé óraátállítás?

A félévenkénti óraátállítás szükségességének felülvizsgálatát kezdeményezte az Európai Bizottságnál az Európai Parlament – szúrta ki a Vásárhely24.

„A szöveg szerint egyetlen tanulmány sem tudott meggyőző érveket felmutatni az óraátállítás mellett, miközben számos kutatás szól a téli-nyári időszámítás kedvezőtlen egészségügyi hatásairól. Ezért is kérik az EB-t, értékelje az Európai Unió ide vonatkozó irányelveit.”

Fontolóra vette az Európai Parlament az óraátállítás eltörlését – Vásárhely24

Álláspontjuk szerint nincsenek meggyőző érvek a téli-nyári időszámítás mellett. Kezdeményezte az évenkénti óraátállítás szükségességének felülvizsgálatát az Európai Parlament. A témát Finnország vetette fel az EP-ben. Az Európai Bizottsághoz most benyújtott javaslatot végül 384 igen szavazattal, 153 ellenében 12 tartózkodással fogadta el a plénum.

Összefogás

A szeretet lángjai.

Énekekkel, dalokkal és táncokkal segítették a januári hódmezővásárhelyi paneltűz károsultjait – írja a Promenad.hu.

„Nagyon fontos, hogy az embertársainkért összefogjunk, és ha már egy ilyen tragikus esemény történt, segítsünk nekik. Ez egy olyan nagyszerű összefogás, amelyen látszik, hogy a hódmezővásárhelyi emberek tényleg segítenek egymáson – mondta el Varga Anikó, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ vezetője.”

Ezúttal a szeretet lángjai csaptak fel | Promenád.hu – a vidék hírportálja

Énekekkel, dalokkal és táncokkal segítettek csütörtök este azokat, akik a januári paneltűz okán valamilyen károsodást szenvedtek. A jótékonysági estre több mint százan váltottak jegyet, a bevételt pedig a külön erre a célra megnyitott bankszámlára utalják el. Január hatodikán egy tragikus esemény történt Hódmezővásárhelyen.

Minta

A változás győztese.

Lázár János miniszter és Hegedűs Zoltán polgármesterjelölt beszámolt a vásárhelyieknek az Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott megbeszélésről – derül ki a Delmagyar.hu cikkéből.

„Lázár János miniszter, a térség országgyűlési képviselője a piac fejlesztésével kapcsolatban kiemelte, országos mintaprojektté válhat. A miniszter beszélt arról is, hogy Vásárhely a rendszerváltozás győztese, jelenleg az ország 20 legjobban fejlődő járása között szerepel. A megyei jogú városok között pedig a legbiztonságosabb település.”

Lakossági fórum a Visszhang utcai olvasókörben: Vásárhely a legbiztonságosabb megyei jogú város

Újváros jelentős fejlődés előtt áll. Az óvoda megújult, a Nádor utcai iskolát is hamarosan modernizáljuk. Programot indítunk az olvasókörök fejlesztésére, amiben a Visszhang utcai épület is szerepel – mondta Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere a Visszhang utcai olvasókörben megtartott választási fórumán. Beszélt arról is, hogy a keleti városrész elkerülő útja is megépül idén.

Újramelegítés

Kibékülhet az álompár.

A Blikk információi szerint jó jel, hogy Cserpes Laura Dél-Koreába utazott, oda, ahol múlt péntek óta volt szerelme, Gyurta Dániel is tartózkodik sportdiplomataként.

„Sokan úgy gondolják, hogy Gyurta Dániel vetett véget ennek a kapcsolatnak, de ez nem így van. Cserpes Laura mondta ki, hogy vége. Dániel azóta próbálja visszahódítani, többször kérte, hogy utazzon el vele a téli olimpiára. Laura azonban együtt nem szeretett volna repülni exével, ezért az úszó átíratta a jegyét egy másik repülőre, azért, hogy Laura igent mondjon az útra – árulta el a pár egyik közeli ismerőse, aki azt viszont nem mondta el, Laura miért adta ki a sportoló útját.”

Újra együtt az álompár? Gyurta Dani után repült Cserpes Laura a téli olimpiára

Az énekesnő és a sportoló szakítását lapunk írta meg januárban. Úgy tudjuk, Cserpes eredetileg is elkísérte volna az olimpiai bajnok úszót a téli olimpiára, közösen utaztak volna, ám a szakítás keresztülhúzta a számításokat. Most azonban úgy tűnik, a kapcsolatnak még messze nincs vége, a fiatal énekesnő – akit nagyon megviselt, hogy vége lett a kapcsolatuknak – láthatóan újabb esélyt készül adni Gyurtának.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest