Magyar rendőrök segítettek a migráció elleni küzdelemben Macedóniáéban és Szerbiában. Az első kontingens tagjai most tért haza.

MH-Kék hírek

Szerbiában és Macedóniában a magyar rendőrök a helyi határrendészekkel együttműködve, fő feladatukként járőrszolgálatot láttak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködtek az embercsempészek és a Szerbia, illetve Macedónia területére belépő illegális migránsok előállításában. A kontingensekben részt vevő szakértők nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítettek szolgálatot, hanem a mélységi területen található utakon is.

Az egységek tagjai terepjáró képességű szolgálati gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel és hőkamerákkal támogatták az érintett határszakaszok védelmét.

A Szerbia és Macedónia területén eljáró magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látták el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a szerb, illetve a macedón fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolták.

Balogh János rendőr vezérőrnagy, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség parancsnoka ma Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi objektumában fogadta a Szerbiából és Macedóniából hazatérő rendőri kontingensek tagjait.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest