Minden választópolgárt képvisel, nem csak azt, aki rá szavazott. Alapelve, hogy a jog alkalmazása nem nélkülözheti méltányosságot, az emberséget, az emberiességet. Ha ilyen tapasztal, az asztalra csap.

Pintér M. Lajos

Pörgős pénteket produkált Lázár János, aki a hétvége előtt sem lassít. Még sötétben lepi meg a borbélyt, az iskola kapujáig kíséri a srácokat, méltatja az egészségügyet, majd kiszolgálja a helyi sajtót, hogy egy villámgyors, de annál harcosabb budapesti miniszterelnöki egyeztetés után a makói lakossági fórumon fájdítsa szívét. A térségünk országgyűlési képviselőjének egy hetét bemutató különleges videó legújabb, pénteki epizódja a lazarjanos.hu internetes oldalon tekinthető meg.

Egy hetem | Lázár János

Lázár János – Országgyűlési képviselő hivatalos weboldala. Csongrád 04. választókerület.

Beleőszült a budapesti munkába a miniszter – de ez csak érzéki csalódás, derül ki Cseh István mesterfodrász szalonjában. Lázár János számára az a lényeg, hogy gyors legyen és rövid, nem lehet időt húzni a vágással, hiszen várják a feladatok. Megtudjuk, fodrásza beszélte rá a legendás szakállra, ami a feleségének kimondottan tetszett, tehát folytatás következik! Édesanyja viszont nem ad neki ebédet, ha kopasz lesz és szakállas, szóval óriási a kihívás, hogy melyik hölgynek kedvezzen.

A gyerekeinek viszont mindenképpen a kedvében jár, hiszen miután elárulja, hogy a kutyát óvja meg a hortenziától, vagy a hortenziát a kutyától, Bertit és Boldit személyesen kíséri az iskolakapuig.

A pénteki videóban a képviselő egy felújított vásárhelyi háziorvosi rendelő átadása kapcsán arról vall, hogy akkor lenne rend a magyar egészségügyben, ha az igazán profi orvosok 1,5-3 millió forintot keresnének. A maga részéről elkötelezett amellett, hogy évről évre emelkedjék az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók fizetése. Nem mehet el szó nélkül amellett sem, hogyan védte meg 20 ezer hódmezővásárhelyi a helyi kórházat Gyurcsányéktól, akik nemes egyszerűséggel le akarták rombolni.

Hallhatunk még arról, hogy a helyi sajtó szerepe talán még fontosabb, mint az országos médiáé, illetve a miniszterelnöki egyeztetést követően beszámol róla a miniszter, milyen lépéseket tart szükségesnek annak érdekében, hogy Európa és hazánk megvédje magát a bevándorlástól, a bevándorlást szervező erőktől.

A nap a makói fogadóórával zárul. Személyes ügyekkel, apró, de égető igazságtalanságokkal, sztorikkal, ahol súlyosan sérül a fair és igazságos verseny. Ha valamit, ezt végképp nem tűri Lázár. Ha kell, a fővárosban csap az asztalra, amennyiben bebizonyosodik, hogy a bürokrácia és az állam valahol nem mért egyenlő szabályokkal.

– A jog alkalmazása nem nélkülözheti a méltányosságot, az emberséget, az emberiességet – összegez.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest