„Péntek, az én napom a testem a zenére hangolom, meg egy jó italra amit szürcsölök, de minek is kéne több,hey-hey-hey!” – énekli Somló Tamás az Animal Cannibals-szel közös számában. Sokan várták már ezt a napot, hiszen ilyenkor már közel van a hétvége. Persze, gondolunk azokra is, akiknek a szombat és a vasárnap is ugyanolyan munkanap, mint a többi. A hét utolsó munkanapja borongósan indul, de reménykedjünk, hogy kisüt a nap. 

MH – Összeállítás

A csütörtököt mozgalmas napnak mondhatjuk, ugyanis több eseményről is tudósítottunk. Lázár János, a térség országgyűlési képviselője és Miniszterelnökséget vezető miniszter Makón járt, hogy elmondja, a térség további 950 millió forintot kap a sikertelen ivóvízjavító beruházás helyrehozására. Farkas Éva Erzsébet polgármester, Czirbus Gábor alpolgármester és Szőllösy Béla műszaki ellenőr bemutatta a felújított Hagymaházat; 90 éves lakost is köszöntöttek; a Justh Gyula utcai rendelőben is jártunk és lakossági fórumot is tartott Hadik György képviselő.

Lázár: szeretnénk már lezárni az ivóvízminőség-javító beruházást – Makó Híradó

A kormány döntése alapján további 950 millió forintot kap a térség a sikertelen ivóvízjavító beruházás helyrehozására. Két szakaszban összesen 1,5 milliárdot kell még rá költeni, 2019 végére oldódhat meg véglegesen a probléma. Nagy Szabolcs – Makó Jó néhány évvel ezelőtt, még 2015 végén le kellett volna zárni a kistérség ivóvízminőség-javító beruházását, amire eddig összesen 3,8 milliárd forintot költöttek.

Az év 40. napján köszönthetjük az Abigéleket és az Alexeket, illetve a mai napon ünnepélyes keretek között nyitják meg a XXIII. téli olimpiát Pjongcsangban – a rendezvényt 12 órától az M4 Sport is közvetíti. Egy kis ízelítő az idei téli játékokhoz:

A hétvége ígéretesnek tűnik a programok szempontjából, ugyanis ma a József Attila Gimnázium végzősei megkapják a híres zöld gombot, holnap pedig a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola 12. osztályosaira tűzik fel a szalagot. Holnap kezdődik a szegedi Csokifesztivál, ahol egy kicsit mi is Gombóc Artúrrá válhatunk, de a Hagymatikumba is megéri elmenni, hiszen Valentin hétvégét tartanak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest