A József Attila Gimnáziumban hosszú évtizedek óta a tanulók zöld színű gombot kapnak a végzős bálon. Idén 99 utolsó éves tanulóra és négy osztályfőnökre tűzték fel a középiskola végét jelentő jelképet.

Gajáta Fanni – Makó

Ismét megtelt a városi sportcsarnok lelátója a József Attila Gimnázium Gombavatójának alkalmából. Idén négy végzős osztály, 99 diákjára tűzték fel a középiskola végét jelentő zöld gombot. Ilyenkor nemcsak a tanulók, hanem a 12. évfolyamosok osztályfőnökei is megkapják az érettségi jelképét. Martinuszné Korom Gabriella megbízott igazgató elárulta: egykori JAG-os tanulóként ő is kapott zöld- és sárga gombot, de mivel osztályfőnök is volt, ezért ár egy piros jelkép tulajdonosa is.

Ahogy tavaly, idén is Sütő Eleonóra társastánc pedagógus tanította be a bécsi és angol keringőket. Mint elmondta, három osztály választotta a gyorsabb ritmusú táncot, míg egy csoport a „lassú keringő” mellett döntött.

Hadobás Rebeka és Szirbik Péter is matematikai-informatika fakultáción tanul. Rebeka sport- és rekreációszervezésen, Péter pedig informatikusként szeretne továbbtanulni.

– Mi táncoltuk az angol keringőt, amelyet szeptember óta gyakoroltuk. Azért emellett döntöttünk, mert ez állt a legközelebb az osztályunkhoz – árulta el Rebeka. Peti elárulta: valószínű hajnalig buliznak.

Galéria:

A keringőket egy fergeteges közös tánc zárta a JAG-os gombavatót, amelyből nem maradhattak ki az osztályfőnökök sem. A vacsora előtt nem maradhatott el a jól megszokott gyermek-szülő tánc sem. Az este jó hangulatáról Csikota József és zenekara gondoskodott.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest