Jelenleg a szegedi Somogyi könyvtárban láthatóak a munkáik, de Apátfalván és Makón is bemutatták már alkotásaikat. A kiállítás célja, hogy az amatőr alkotók megmutassák, hogy a mindennapi életünk része lehet a kreatív alkotás.

Kiss Dániel – Szeged

Egy tojással kezdte Kónya Istvánné, mára szinte egy egész “állatkertnyi” készült el a gyönyörű színekben pompázó flitteres állatokból: madarak, halak, teknősbékák és sündisznók is felsorakoznak a kiállításon. A gombostűre a flittereket egyenként, kézzel teszi, mintegy 200 gombostű kell egy tojáshoz – árulta el az apátfalvi születésű Ilona.

Szegeden laknak férjével, Istvánnal, aki a csontékszerek és egyéb csonteszközök készítésével tölti a szabadidejét. Az egész onnan indult, hogy a hídi vásárban látott egy csontból készített fűszertartót, amely nem nyerte el a tetszését, mondván: nem igaz, hogy ennél nem tud különbet csinálni. Azóta pedig rengeteg dolgot készített, a következő alkotás pedig a soproni címer lesz majd, de készített már házassági évfordulóra is szív formájú ékszert.

2014-ben volt az első kiállításuk, Apátfalván a kultúra napja alkalmából, azóta jártak már Makón a Hagymatikumban, a Koronában, de bemutatták alkotásaikat Szatymazon is, illetve Petőfitelepen többször is. Számukra ez szabadidős tevékenység, nem munka, hiszen eladásra nem készítenek, így előfordul, hogy egy ideig félre is teszik a kézműves dolgokat, viszont ha kiállítás lesz, sokszor készítenek arra új darabokat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest