Hírek Kiemelt hírek Makó Térség

Czirbus Gábor az illegális bevándorlásról és a vásárhelyi időközi választásról

A Fidesz makói elnöke szerint Török Miklós és Gáspár Sándor a szerdai testületi ülésen kiálltak a kötelező betelepítési kvóta mellett. Úgy véli, hogy a makói MSZP és DK szervezetek Márki-Zay Péter független jelöltet támogatják a vásárhelyi időközi polgármester választás jelenleg is folyó kampányában. A makói Fidesz Hegedűs Zoltán megválasztásában bízik.

Korom András – Makó

– 2015 végén néhány hét leforgása alatt sikerült 7000 aláírást összegyűjteni az illegális bevándorlással és a kvótákkal kapcsolatban. A makóiakat nagyon megérintette ez a kérdés, hiszen itt vagyunk a határ mellett és hatványozottan ki vagyunk ennek téve, és több alkalommal is fogtak el illegális bevándorlókat a város közelében – mondta a Fidesz makói csoportja elnöke. Hozzátette: a 2016. október 2-i népszavazás ismét kinyilvánították azt a véleményüket, hogy nem kérnek az illegális bevándorlásból és a kötelező betelepítési kvótából.

– Ezért is tartotta fontosnak a város vezetése, hogy a testületi ülés napirendjére tűzze a Megyei Jogú Városok Szövetsége által elfogadott felhívást, melyet szerdán hosszasan tárgyalt a testület. Több hozzászólás is elhangzott a bal- és a jobboldali képviselők részéről. Volt olyan baloldali képviselőtársam, aki nem tudta értelmezi az illegális bevándorlás fogalmát. Pedig szerintem mindenki látja, milyen következményei vagy veszélyei vannak a kötelező betelepítésnek. Nem szeretnénk kitenni Makót vagy Magyarországot kitenni annak, ami a nyugat-európai városokban történik. Köszönjük szépen, mi makóiak ebből nem kérünk! – fogalmazott Czirbus Gábor. – Ameddig a Fidesz kormányozza az országot, addig azt megvédjük, s nem kívánunk betelepíteni senkit sem – tette hozzá.

– A felhívással kapcsolatban név szerinti szavazást kértem a testületi ülésen: Török Miklós (DK) és Gáspár Sándor (MSZP) kiálltak a betelepítési kvóta mellett és azt szeretnék, ha Magyarországra lenne betelepítés, s elfogadhatónak tarják, hogy esetleg Makóra is érkeznének illegális migránsok. Ezt mi képviselőtársaimmal teljes mértékben elutasítjuk – nyomatékosította a Fidesz makói elnöke.

Czirbus Gábor arról is beszélt, hogy a testületi ülésen szóba került a vásárhelyi időközi polgármester választás is. Közölte, az elmúlt hetekben jó néhány véletlenre bukkantak ezzel kapcsolatban. Elmondta, hogy az előző városvezetés megpróbálta összeugrasztani a két várost, pedig kiválóan együtt tudnak dolgozni. Emberei pedig még mindig ott ülnek a testületben. Czirbus Gábor nem értette, hogy hogyan kampányolhat a független vásárhelyi jelölt mellett Csávás Antal, az MSZP makói irodavezetője? – Ha nem gyáva ember, akkor kiáll és elmondja! – mondta Czirbus Gábor.

Czirbus Gábor kezében az a fotó, melyen Csávás Antal (középen szemben) látható Márki-Zay Péter aláírásgyűjtő standjánál.

– Török Miklós képviselőtársam a hét végén az egyik hirdetőújságban a Márki-Zay Péter plakátjára kísértetiesen hasonlító hirdetést jelentetett meg. Elképzelhető, hogy mindkettőt ugyanaz a kéz készítette, s az is, hogy a DK megbízására – mondta.

A két szórólap.

Czirbus Gábor hangsúlyozta, a Fidesz makói szervezete a jelenleg polgármesteri jogkörben eljáró Hegedűs Zoltán alpolgármestert találja a legalkalmasabbnak a szomszéd város irányítására.

De hallgassa meg mit is mondott erről: