Falugyűlést tartottak Maroslelén, amelyen szó volt település tavalyi és idei költségvetéséről, beszámolót hallhattak az általános iskoláról és a Gazdainformációs Központról is. A lakosság azért szeret elmenni a gyűlésre, hogy tájékozódjanak az aktualitásokról.

Gajáta Fanni – Maroslele

Elsőként Martonosi György polgármester ismertette Maroslele tavalyi gazdálkodását és az idei költségvetését. Ezt követően Balázs József, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ Tankerületi Igazgató tájékoztatta az érdeklődőket a Maroslelei Általános Iskola működéséről. A beszámolóból kiderült, tavaly 32 millió 725 ezer forintból fejlesztették az iskolát.

A felső tagozatos épületen tetőfelújítást, hőszigetelést, nyílászáró cseréket és nemes vakolást is megcsinálták, illetve korszerűsítették a fűtést és új bútorokat is vásároltak ebből az összegből. A tankerület igazgatója kiemelte, fontos a diákok véleménye, ezért a diákönkormányzatokkal rendszeresen egyeztetnek. A Gazdainformációs Központ tevékenységéről Skultéti Aranka vezető számolt be.

Sokan az informálódás miatt vesznek részt a falugyűléseken. Lajtár Kornélné is emiatt választotta délutáni programként a fórumot. A helyi nyugdíjas klub vezetője elárulta, ilyenkor megtudhatja a lakosság, hogy mi történik a falu életében.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest