Vidékfejlesztési űrmilliárdok, szoci káoszkapitánykodás és Orbán kávéja. Csütörtöki koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból. Fotó: pixabay.com

MH-lapszemle

Támogatás

Hegedűs mellett Orbán Viktor.

A Fidesz-KDNP hódmezővásárhelyi polgármesterjelöltje remek hírekkel érkezett a miniszterelnökkel való kávézásról a szerda esti választási fórumára – foglalja össze a Promenad.hu.

„Megkértem a miniszterelnök urat, hogy támogassa azt a tervet, hogy a város összes templomát korszerűsítsük, hisz ezek az épületek közadakozásból lettek létre hozva, mára pedig sok épület használhatatlan állapotban van. Orbán Viktor tájékoztatott arról, hogy ezt egy nagyon fontos dolognak tartja, és támogat benne!”

Miniszterelnöki támogatás a templomokra | Promenád.hu – a vidék hírportálja

Választási fórumsorozatot tart Hegedűs Zoltán, a FIDESZ-KDNP jelöltje. Szerdán a Szent István Általános Iskola Szent István téri épületében várták 17 órára a lakosokat. Az esemény egyik különlegessége volt, hogy először tartottak a nemrég felújított iskolában fórumot, amin részt vett Hegedűs Zoltán, Havasi Katalin, a Fidesz helyi szervezetének elnöke, Grezsa István önkormányzati képviselő, Cseri Tamás önkormányzati képviselő, valamint Fekete Ferenc önkormányzati képviselő.

Szétesőben

Szocialista káosz.

Szanyi Tibor EP-képviselő odapörkölt pártjának, mert elfogadhatatlannak tartja, hogy Hódmezővásárhelyen álságos módon összeborulnak a Jobbikkal – írja már az Origo.hu is.

„A politikus úgy fogalmazott, maga sem érti, miért döntött úgy az MSZP hódmezővásárhelyi alapszervezete, hogy beáll a Jobbik által kitalált jelölt mögé.”

Óriási a káosz az ellenzéknél: már Szanyi Tibor is megszólalt

Strasbourgból telefonált haza az MSZP EP-képviselője, Szanyi Tibor, méghozzá a Rádió7 élő műsorába, hogy elmondja, büszke Hernádi Gyulára, akit a minap párttagságától is megfosztottak a szocialisták. Az ügy előzménye, hogy Hernádi, aki az MSZP rég hódmezővásárhelyi harcosa, bejelentette, az lehetetlen, hogy az MSZP-nek, sőt a baloldalnak ne legyen saját polgármester-jelöltje egy olyan városban, mint Hódmezővásárhely, ezért inkább függetlenként elindul a magát függetlennek mondó Márki-Zay Péter ellen, aki mögött az egész ellenzék felsorakozott.

Űrtechnológia

Digitalizálják a mezőgazdaságot.

Nem semmi! Több mint 310 milliárd forintból fejleszthetnek a magyar gazdák a vidékfejlesztési program jóvoltából – részletek a Delmagyar.hu cikkében.

„Fontos a digitalizáció bevonása az agráriumba, amely akár az űrtechnológiák felhasználását is jelenti. Mindezekkel emelkedhet a hatékonyság, jobb minőségű és nagyobb mennyiségű élelmiszereket termelhetünk – derült ki a balástyai fórumon.”

314 milliárd forintból fejleszthetnek a gazdák – Űrtechnológiát is alkalmazhatnak a mezőgazdaságban

A nagyszámú érdeklődőt az agrárszektor most megnyíló pályázatai mellett a lakosságot is érintő energetikai hatékonyságot segítő lehetőségekről tájékoztatták a Széchenyi Programiroda munkatársai Balástyán. Utóbbi egy olyan visszatérítendő támogatás, amelyet magánszemélyek is felvehetnek hőszigetelésre, nyílászárócserére és fűtéskorszerűsítésre. – Ez egy kamatmentes kölcsön, amelynél a beruházó a megspórolt energiaköltséget fizeti tulajdonképpen vissza – magyarázta Lévai Zoltán, az iroda regionális programigazgatója.

Túlélés

Kollegiális kríziskezelés.

Ha kíváncsi rá, érdemes-e a családi tragédiákat, személyes gondokat-bajokat rázúdítani a munkatársakra, hasznos tanácsokat kaphat a Lokál Online-tól.

„Jó ötlet lehet beavatni a főnököt is. Osszunk meg vele egy tervet, vázoljuk fel azt az időtartamot, amikor várhatóan csak kevesebbet tudunk dolgozni, mondjuk el, ki lesz a segítségünkre, majd kérjük ki a véleményét. Persze előfordul olyan is, hogy a több munka segít a probléma megoldásában, mert addig sem kell a válság kezelésével foglalkozni. Nem feltétlenül rossz ötlet ilyenkor dolgozni, hiszen néha éppen a munkaközeg segíthet túlélni.”

Van, amikor a kollégák segítenek átvészelni a krízist | Lokál

Egy-egy nem várt krízis, családi tragédia, válás vagy betegség nehéz helyzeteket teremthet, amelyeket szakmai szempontból is kihívás kezelni. Vajon eláruljuk a munkahelyünkön a problémánkat, vagy inkább ne szóljunk semmit? És mi van akkor, ha hosszabb időre vagyunk kénytelenek szabadságot kérni? Anne Kreamer, a Mindig személyes című könyv szerzője szerint először döntsük el, mire van szükségünk.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest