Sőt, a Kormányinfóra készülve éppen ezeket böngészgeti. Nem rejti véka alá, mit gondol a magyar sajtóviszonyokról, és megdöbbentő bejelentést is tesz: jobban hisz az embereknek, mint a hatóságoknak.

Pintér M. Lajos

Óföldeákon kezdi, Csanádpalotán folytatja, Budapesten, a Kormányinfón koronázza meg, majd a hódmezővásárhelyi tanyavilágban zárja pörgős csütörtöki napját Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. A térségünk országgyűlési képviselőjének egy hetét bemutató különleges videó legújabb, csütörtöki epizódja a lazarjanos.hu internetes oldalon tekinthető meg.

Egy hetem | Lázár János

Országgyűlési képviselő, Csongrád 04. választókerület

– Azok a miniszterek a legerősebbek és a legfelkészültebbek, akik egyéni választókerülettel is rendelkeznek – vallja Lázár János, aki minden héten legalább egy napját arra fordítja, hogy végigjárja a körzetéhez tartozó tizenkilenc települést, találkozzon a polgármesterekkel, beszélgessen az emberekkel, segítse és támogassa a helyi ügyeket. Hisz benne, hogy csak a személyes jelenléten és a személyes találkozókon keresztül szívhatja magába a való életből származó információkat, melyek „a kormányzati munka szükségességét, erényeit vagy hibáit mutatják be”.

Szóval amellett, hogy „kormányzati ügyekben igyekszik pályán lenni”, így aztán a forró témákból is felkészül minden egyes kormányülésre és Kormányinfóra, a kisebb települések, a kisebb közösségek ügyes-bajos dolgaira is odafigyel. A videóban szó esik arról, hogy a lázári hitvallás szerint is „a temető és a templom rendbetétele az ország rendbetételének alapja”, illetve következő évek legnagyobb kihívása a kis falvak megtartása, annak ösztönzése, hogy a fiatalok helyben telepedjenek le, ott alapítsanak családot, vállaljanak munkát.

Lázár János nem kertel, elárulja, benne van-e a gazdaágban az ehhez szükséges további béremelés lehetősége. A Kormányinfó kapcsán arról is beszél, egyetért-e azzal, hogy a jobboldal lerohanta és elfoglalta a teljes magyar médiát, és általában hogyan gondolkodik az újságírókról.

A Kormányinfó hátfájását pedig lakossági fórumokon heveri ki. Szerinte ugyanis csak ezek az autentikus fórumok – ezerszer jobban hisz az ezeken megjelenő embereknek, mint a hatóságoknak és a hivataloknak…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest