Napelemeket és új nyílászárókat is kap majd a kövegyi polgármesteri hivatal, illetve a megújult könyvtáron is kicserélik az ablakokat. Továbbá aszfaltozzák majd az Arany János utcát is a településen. 

Gajáta Fanni – Kövegy

Idén több beruházás megvalósul Kövegyen: Galgóczkiné Krobák Mária polgármester arról számolt be portálunknak, hogy TOP-os pályázatoknak köszönhetően a polgármesteri hivatal energetikai szempontból újulhat meg, így valószínű a közüzemi számlákon tudnak majd spórolni. Továbbá a könyvtár is új nyílászárókat kap, illetve az orvosi rendelőt renoválják, de a hivatalból új helyiségbe költözik a családsegítő szolgálat.

A megye legkisebb településén szinte minden utca új útburkolatot kapott: tavaly a Rákóczi és a Petőfi utcában történt útfelújítás, tavasszal pedig az Arany János utcát aszfaltozzák újra. Az autópálya átadása után jó minőségű főút készülhetett el faluban Lázár János, a térség országgyűlési képviselő közbenjárásával.

1,8 millió forintból új bútorokat kapott a könyvtár, illetve az eMagyarország pont szobáját is átalakították, így most már egy helyen lehet olvasni és internetezni is.

Tervekből sincs hiány: a polgármester elmondta, a fiatalok helyben tartása érdekében a testület megszavazta, hogy ingatlanokat vásároljanak, majd felújítás után kiadják azokat. Jelenleg két család él szolgálati lakásban, kedvező áron. Pályázatot nyújtanak be kültéri fitnesz eszközök telepítésére is, amely a játszótér mellé kerülne.

– Így amíg a gyerekek játszanak, a szülők egy kicsit mozoghatnak ezeket a gépeken – tette hozzá a polgármester.

Közmunkaprogram keretén belül majolikával és a kosárfonással is szeretnének foglalkozni. A kerámiaműhelyt már kialakították, nem sokára a munka is megkezdődhet.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest