Befejeződtek a Hagymaház felújítási munkái: a közel 20 éves épület többek között új tetőszerkezetet kapott, hőszigetelték és a tornyokat is újraüvegezték. Az ünnepélyes átadóra február 26-án kerül sor.

Gajáta Fanni – Makó

Ahogy belépünk a Hagymaházba, hőmérsékletben is érezhető a különbség: 130 millió forintból a teljes tetőszerkezetet cserélték, 1500 négyzetméter új palát kapott az épület, hőszigetelték, a tornyokat újraüvegezték, illetve a homlokzatot is lefestették. Szőllösy Béla műszaki ellenőr elmondta, a munkálatok során hibák is jelentkeztek, ugyanis a főbejárat feletti gerendák és egyes sarkokban lévő területek is sokkal rosszabb állapotban voltak, mint ahogy azt sejteni lehetett. A munkálatok ezért is csúsztak.

 

Egy rossz ablakkeret miatt csúszik a Hagymaház felújítása – Makó Híradó

Korábban nem érkezett meg időben a tetőfedő pala, most pedig egy szétmállott, egyedi készítésű ablakkeret késlelteti a Hagymaház felújításának befejezését. Korom András – Makó Eredetileg szeptember 30-ig, majd egy szerződésmódosítás után november 30-ig kellett volna befejeznie az Építészmester Zrt-nek 1998-ban épült Hagymaház tetőszerkezete 130 milliós felújítását, de azzal máig sem végeztek.

Czirbus Gábor alpolgármester a reggeli sajtótájékoztatón kiemelte, azért is fontos a Hagymaház rendszeres karbantartása, mivel Makó kulturális központja, továbbá nagyon sok programnak ad helyszínt az épület.

– Ezért sem szabad hagyni, hogy olyan állapotba kerüljön, mint a Kálvin utcai rendelő, így oda kell figyelni az összes makói és Makovecz épületre is – tette hozzá az alpolgármester.

Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta, a munkálatok január 31-én értek véget, majd az épületet február 26-án, ünnepélyes keretek között adják át: három zenekar fog együtt koncertet adni a színházteremben – Makovecz Pál, a Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium fúvószenekar tagja közösen lép fel a Makói Magán Zeneiskola és Bartók iskola ifjúsági fúvósaival.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest