Ugyanazzal a szlogennel kampányol a makói DK-s, mint a vásárhelyi „független”, akit szigorúan „magánemberként” a makói MSZP-s irodavezető segít. Még mindig nem tudjuk: Vásárhely kié?

Pintér M. Lajos – Makó

– Nagyon nagy a szegénység az ellenzéki oldalon, ha az önök pártjai nem voltak képesek polgármester-jelöltet kiállítani a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson! – szúrt oda Czirbus Gábor (Fidesz-KDNP) alpolgármester a Jobbik, a DK és az MSZP politikusainak a szerdai makói testületi ülésen.

Czirbus falhoz állította az érintetteket: ugyan mondják már meg, hogyan lehet az, hogy az úgynevezett független hódmezővásárhelyi polgármesterjelölt kampányában fotók tanúságai szerint aktívan részt vesz a makói MSZP irodavezetője, a pártokhoz állítólag nem kötődő Márki-Zay Péter pontosan ugyanazzal a szlogennel („Azért a víz az úr”) hirdeti magát, mint a makói DK-s Török Miklós, és a Jobbik is cinkosan hallgat, sőt, egyértelműen beállt a sorba. Arra is választ várt az alpolgármester, hogy ha a makói Jobbik szerint „Makó a makóiaké”, akkor vajh: Vásárhely kié?

Makó a makóiaké. És Vásárhely? – Makó Híradó

A makói városvezetést folyamatosan azzal támadják, hogy Hódmezővásárhely beleavatkozik a város életébe. Ha viszont egy makói pártképviselő átmegy kampányolni egy nyolc párt támogatásával is függetlenként induló jelölt mellett, az nem baj? Nagy Szabolcs – Makó/Hódmezővásárhely Nagyon szívesen kampányol azzal a Jobbik a városban, hogy Makó a makóiaké.

 

Zeitler Ádám (Jobbik) nem ismerte el az annektálást. Csupán annyit jegyzett meg, hogy „nem akarták saját jelölttel gyengíteni a változást akaró vásárhelyiek szövetségét” (amúgy egyre több jel szerint a vásárhelyi Jobbik-elnök, Dombi-Kiss László biztatta és beszélte rá az indulásra Márki-Zayt – a szerk.). Török Miklós szerint rossz, aki rosszra gondol, nincs semmi meglepő abban, ha neki és a vásárhelyi „független” jelöltnek éppen ugyanaz a kedvenc költője és a kedvenc idézete, egyébiránt pedig: „talán nem plágium Petőfitől idézni, mert régen a túlvilágon van”. No, ami az MSZP „magánember” irodavezetőjét illeti, őt egyik bajtárs sem akarta kimosdatni…

A túlvilági magyarázkodás persze nem győzte meg az alpolgármestert, Czirbus Gábor azzal csapta le a magas labdát, hogy bizony túlzottan is magas itt az egy négyzetméterre eső különös véletlenek száma.

– Aki ezt a maszlagot megeszi, egészségére, de a napnál is világosabb, mi folyik a függetlenség álcája mögött! – döngölte a földbe az összeellenzéki független összeborulást.

Egyébként sajnos a szerdai testületi ülésen sem derült ki, hogy Vásárhely kié.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest