Katinka nyaklevese, Lázár üdítője és a darvak zavara. Szerdai koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból. Fotó: pixabay.com

MH-lapszemle

Visszavonuló

Tér-idő csapdában.

Némiképp összezavarodtak, ezért ingáznak a darvak, nem találják a helyüket a téli napsütésben – olvashatjuk a Vásárhely 24-en.

„Mivel ezen a télen még januárban is meglehetősen enyhe volt az idő, a darucsapatok elkezdtek visszafelé vonulni és egy eddig szokatlan helyen, Gyomaendrőd és Bucsa térségében ütöttek tanyát. Mindkét helyszínen ezer-ezer példányt számoltak a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai. A nagy madarak a belvizes szántóföldeken, régi rizsföldmaradványokon éjszakáznak és a közeli búza- és kukoricatáblákon táplálkoznak.”

Ingáznak a darvak: nem találják a helyüket a téli napsütésben – Vásárhely24

Kétezer madár jobb híján a téli és a nyári lak közt fél úton vert tanyát. Kétezer darumadár állomásozik február elején Bucsa és Gyomaendrőd környékén – adta hírül a Körös-Maros Nemzeti Park. A beszámoló szerint a tél közepén ritka vendégek a darvak erre felé, lévén a tavasz és a nyarat többnyire Hortobágyon, a hideg évszakot pedig a Dél-Alföldön töltik.

Üdítő

A miniszter és a pletykák.

A Válasz Online a nap videójának választotta a lazarjanos.hu weboldal különleges riportsorozatát, mely térségünk képviselőjének egy hetét mutatja be.

„Nyilván régivágású értelmiségi nyünnyögés az enyém, de merem hinni, hogy a politika talán azért nem teljesen egyenlő a gátlástalan önérdek-érvényesítéssel. Ez viszont csak akkor lehet igaz, ha az adott politikus képes múltját és jelenét koherensen megfogalmazni, szélesebb összefüggésben elhelyezni és cselekedetei a szép szavakkal legalább némi átfedést mutatnak. Ebben az összefüggésben kifejezetten üdítő Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter nemrég indult honlapja.”

A nap videója: jöjjön velünk Lázár János konyhájába!

Lázár János kávét főz munkatársának, Krakkó Ákosnak hódmezővásárhelyi otthonában (forrás: miniszteri honlap, videós aloldal) Tudta, hány kávét iszik egy nap a Miniszterelnökséget vezető miniszter? Látta már, hogyan viszi iskolába a gyerekeit? Elhiszi a pletykát a titkos milliárdjáról? Erős tartalom Lázár János új honlapján.

Kölcsön

A pénz jön, a vezető megy.

A Delmagyar.hu arról ír, távozik a Csongrád Megye Fejlesztéséért Nkft. vezetője: hiába írta sorra a kistelepülések pályázatait, mivel a kifizetés késett, a cégnek nem volt rendes bevétele, mostanra viszont már lehet látni, hogyan adja vissza a cég a kölcsönt.

„Közös megegyezéssel február 15-étől távozom, személyes okokból – reagált lapunk kérdésére Weszely Tamás, a Csongrád Megye Fejlesztéséért Nonprofit Kft. ügyvezetője. A megyei közgyűlés pénteken, zárt ülésen fog határozni arról, ki lesz az utód.”

Jön a pénz, megy a vezető: 2 évig kölcsönből működött a megye kft.-je

Csongrád megye – Két éven át kölcsönből tartotta fenn magát a Csongrád Megye Fejlesztéséért Nkft. Hiába írta sorra a kistelepülések pályázatait, mivel a kifizetés késett, a cégnek nem volt rendes bevétele. Most, hogy már lehet látni, hogyan adja vissza a cég a kölcsönt, az ügyvezető nem folytatja tovább.

Nyakleves

Katinka kicsattan.

Mármint a boldogságtól: a háromszoros olimpiai bajnok úszónő a Blikk Online szerint bomba formában van, miután faképnél hagyta edző-férjét, Shane Tusupot.

„Tegnap életemben először készítettem pulykanyakhúslevest, és még finom is lett! Anyukám adta a receptet (mindenkinek Anyukája főztje a legfinomabb), még azt is megkérdezte, hogy tudom-e, mit jelent, hogy teáskanálnyi só… ”

Újra a régi – Férje nélkül élvezi az életet Hosszú Katinka

Újra napi szinten frissíti közösségi oldalait, korábban volt, hogy hetekre eltűnt, amikor kiderült, megromlott a házassága. Az elmúlt napokban ismét vidám fotókat osztott meg humoros kísérőszöveggel – ezek nagyon tetszettek rajongóinak, többen megjegyezték, jó ilyen boldognak látni. „ Tegnap életemben először készítettem pulykanyakhúslevest, és még finom is lett!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest