Kiemelt Makó

Látogatási tilalom van a makói kórházban is

Február 7-től a Csongrád megyei kórházakban látogatási tilalmat rendelt el a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Élelmiszerlánc-biztonsági Főosztálya. A tilalom visszavonásig érvényes.

Gajáta Fanni – Makó

Csongrád megyébe is megérkezett az influenza. Az Országos Közegészségügyi Intézet Légúti Vírus Osztályán vizsgált minták döntő részében influenza B vírus jelenlétét mutatta ki, valószínűleg a megyéből felküldött minták eredményei is ezt mutatják majd. Az információk szerint Makó és vonzáskörzetében 1 fő jelentkezett influenzaszerű megbetegedéssel, Hódmezővásárhely vonzáskörzetében viszont 12 fő.

A mai naptól kezdve – február 7-től – visszavonásig látogatási tilalmat rendeltek el az összes megyei kórházban az influenza-járványküszöb átlépése miatt, többek között a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ makói intézményében is. Nagy Jenő, a makói tagkórház igazgatója portálunknak elmondta, érdemes orvoshoz fordulni láz, felső légúti panaszok, izomfájdalmak és gyomorpanaszok esetén, mivel ezek már lehetnek az influenza jelei.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.