Kiemelt hírek Makó

Látogatási tilalom van a makói kórházban is

Február 7-től a Csongrád megyei kórházakban látogatási tilalmat rendelt el a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Élelmiszerlánc-biztonsági Főosztálya. A tilalom visszavonásig érvényes.

Gajáta Fanni – Makó

Csongrád megyébe is megérkezett az influenza. Az Országos Közegészségügyi Intézet Légúti Vírus Osztályán vizsgált minták döntő részében influenza B vírus jelenlétét mutatta ki, valószínűleg a megyéből felküldött minták eredményei is ezt mutatják majd. Az információk szerint Makó és vonzáskörzetében 1 fő jelentkezett influenzaszerű megbetegedéssel, Hódmezővásárhely vonzáskörzetében viszont 12 fő.

A mai naptól kezdve – február 7-től – visszavonásig látogatási tilalmat rendeltek el az összes megyei kórházban az influenza-járványküszöb átlépése miatt, többek között a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ makói intézményében is. Nagy Jenő, a makói tagkórház igazgatója portálunknak elmondta, érdemes orvoshoz fordulni láz, felső légúti panaszok, izomfájdalmak és gyomorpanaszok esetén, mivel ezek már lehetnek az influenza jelei.