Kiemelt hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

A hét harmadik napját írjuk, szóval már pont olyan közel a péntek, mint amennyire magunk mögött hagytuk a hétindító hétfőt. Reméljük, Önnek remek napja lesz a legmagasabb 8 Celsius-fok ellenére is. Mi mindent megteszünk ezért!

MH – összeállítás

Február 7-én a Tódorokat és a Rómeókat köszönthetjük. Ezen a napon – 206 évvel ezelőtt – született Charles Dickens angol író, akinek a nevéhez olyan könyvek fűződnek, mint a Twist Oliver, a Karácsonyi ének vagy Szép remények. 98 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot Béres József tudományos kutató és a Béres csepp megalkotója. Továbbá Kiss Ádám (33) magyar humorista, Dieter Bohlen (64) német énekes és Ashton Kutcher (40) amerikai színész ma született. És ha már Bohlen, hallgassanak meg egy Modern Talking-számot – ki nem ismerné a német duót?

A nagyvilágban is történtek meghatározó események: 50 évvel ezelőtt eltörölték Ausztriában a halálbüntetést és 26 éve aláírták a maastrichti szerződést, az Európai Unió alapjait foglaló iratot.

Tegnap is remek híreket hoztunk az olvasóinknak: a makói és a szegedi amerikai focicsapat Guardians Amerikai Futball Club néven folytatja, Gálffi László is nyilatkozott nekünk a Páger-gyűrű átvétele után, és egy tankot szeretnének kimenteni a Tiszából, azonban a 74 éve a folyóban lévő harckocsi kihúzása nem is olyan egyszerű. A Makovecz-könyvtár munkálatait a rossz idő sem fogja vissza: már ácsolják a tetőszerkezetét.

Gálffi László számára Páger Antal neve maga a díj! – Makó Híradó

Gálffi László fiatal színészként megszólítani sem merte Páger Antalt, hát még megkérdezni tőle, mi is, azaz az eszköztelen színjátszás titka, így azt most maga próbálja meg a lehetetlent, hogy azt a filmekben tetten érje. Az idei Páger-díjazott azt is elárulta, mit is tanult a legendás színésztől.

Más program híján érdemes lehet ma a Makói Mozit választani: premierfilmként tekinthetjük meg A szabadság ötven árnyalata című amerikai filmet, Az útvesztő harmadik részét, a Halálkúrát és az Oscar-díjra jelölt Testről és Lélekről magyar alkotást is választhatjuk.

A nap folyamán amúgy ülésezik a makói testület, mi is ott leszünk, szóval semmilyen fontos, vicces vagy érdekes részletről sem maradnak le, de annak is igyekszünk utánajárni, mennyiben fenyegeti térségünket az influenza egyre veszélyesebbnek tűnő támadása.