Hírek Színes

HVG: a Lázár-videó igazi gyöngyszem

Szerdára a HVG is rátalált a Lázár János egy hetét bemutató különleges videósorozatra a nemrég indult lazarjanos.hu oldalon. Azt írják, efféle imázsfilm mostanában még a miniszterelnökről sem készült.

MH-összeállítás

„Egy gyöngyszem került fel Lázár János miniszter oldalára: olyan imázsvideó, amilyet még a miniszterelnökről sem látni mostanában. Lázár sajtófőnöke, a volt HírTV-s Krakkó Ákos készítette a videót, melyen bepillanthatunk Lázár János egy napjába. Pont olyanba, ahol a miniszterelnökkel viccelődés is belefér. De Krakkó beszélt Lázár János sofőrjével, és ami még nagyobb szenzáció, Lázár János feleségével is” – vezeti fel a szerdai epizódot a HVG, mely a hétfői és a szerdai napról még lemaradt, de a hét közepére úgy tűnik, megpróbálja felvenni a tempót.

Mire készül Lázár János? Ilyen durva imázsvideó még Orbánról sem készül

A rengeteget dolgozó Lázár János mellett viccelődik a videóban Orbán Viktor, megszólal a miniszter sofőrje és a felesége is. És ez még csak az első rész.

A HVG kiemeli, a videó azzal indul, Lázár reggel 8-kor belép irodája ajtaján, üdvözli a titkárnőket, majd lapozgat egy jelentést. Azt mondja, minden reggel átolvassa a hírszerzési jelentéseket. Szerda a kormányülés napja, így szóba kerül, mely minisztertársaival szeret vitázni. A kérdés elől azzal tér ki, egykori professzorával, Trócsányi Lászlóval nehéz dolga van, de felkészültsége miatt Varga Mihállyal sem szívesen vitáznak. Aki olykor vitát provokál, az pedig Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. De a csapat az elmúlt 7,5 évben összeszokott.

A napirend szoros: a 9-kor kezdődő kormányülés előtt egy órát még felkészíti a miniszterelnököt, ahol – a HVG sajnálatára – a foci nem kerül szóba, csak az, mi lesz a kormányülésen, mik az aktuális kérdések, és mi a helyzet Hódmezővásárhelyen.

„Kicsit beleforgatnak kettőjük megbeszélésébe, majd Krakkó megkérdezi Orbánt, szerinte mi a fontosabb Lázár Jánosnak politikai szempontból: a lakossági fórum vagy a kormányülés? Mert ezt a választ Lázárból nem sikerült kihúznia. Orbán viccelődik: „dehogynem tudja Lázár, mi a fontosabb, csak nem árulja el magának”, mialatt Lázár remekül szórakozik. ‘Kevés ügy van, amit a miniszter úr nem tud eldönteni” – mondja Orbán, mire Lázár nevetve kiküldi Krakkót, hogy elég lesz a forgatásból.”

A HVG úgy folytatja, ezt követően a sofőrt, Ambrus Istvánt faggatja Krakkó. Kiderül, Lázár heti 20-23 órát ül az autóban, közben sokat készül, telefonál, szereti, ha az biztonságos, de a sofőr nem mondaná, hogy Lázár szeret gyorsan menni.

„Következik a videóban Lázár János felesége, Lázárné Megyeri Zita, aki arról beszél, ők már abban szocializálódtak, hogy Lázár rengeteget dolgozik, és keveset van otthon, de ha nem siet, ő viszi a gyerekeket iskolába, hétvégén a nagyobbal megy politikai rendezvényre is, ha az olyan, de a kutyasétáltatásból is lehet fiús program. Miközben Lázárné beszél, vágóképként megjelenik pár kép a családi idillről: Lázár a gyerekekkel kirándul, a feleségével kávézik, és indul otthonról. Kiderül, a miniszter gyorsan regenerálódik, és onnan lehet tudni, hogy fáradt, hogy nem pörög annyira.”