Mintegy 6 millió forint értékben vásároltak eszközöket a makói újszülöttosztályra, így még biztonságosabb ellátást kapnak a babák a Maros-parti intézetben. A speciális berendezések már használatban vannak, a rooming-in kiságynak nagy sikere van az anyák körében.

Gajáta Fanni – Makó

Bilibed kék fényágyat, infúziós pumpát, alvási apnoe matracot, rooming-in kiságyat és gurulós infúziós állványt is sikerült vásárolni abból az összegből, amelyet Szentpéteri Csilla zongoraművésznő gyűjtött a tavalyi jótékonysági koncertjén. A speciális eszközöknek köszönhetően még biztonságosabban jöhetnek a világra a babák a makói kórházban. A makói zongorista a szerda reggeli sajtótájékoztatón elárulta: újabb és újabb tervei vannak arra, hogyan tehetne még többet szülővárosáért.


Németh László, az AEEK főigazgatója is megköszönte Szentpéteri Csillának a jótékonysági koncertet.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ is csatlakozott Szentpéteri Csillához. Németh László, az AEEK főigazgatója a jótékonysági koncerten megfogadta, hogy annyi összeget adományoznak a makói kórháznak, amennyi összegyűlt. Hozzátette, hagyományt szeretnének teremteni ebből az akcióból. A fenntartó jóvoltából az életmentő, újszülött-újraélesztő, -melegítő készüléket tudták megvásárolni.

Kallai Árpád, a makói-vásárhelyi kórházak főigazgatója az eszközök bemutatásán kiemelte, ezek a berendezések az újszülöttek első óráit, napjait nagyban befolyásolja, sokkal jobb ellátásban részesülhetnek. A vérnyomásmérő és állványos mérleg is megkönnyíti az orvosok és ápolók munkáját.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest