Van, akinek semmije sincs, de akad aki tavaly nyerges vontatót vásárolt a makói nemzetiségi önkormányzatok tagjai közül. Akad köztük álláshalmozó, közmunkás, háziorvos és munkanélküli is. Nyilvánosak a vagyonnyilatkozataik. A képen a roma nemzetiség önkormányzat tagjai.

Korom András – Makó

A Roma Nemzetiségi Önkormányzat tagjai közül Dömötör Józsefnek, a most nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozata szerint, nincs háza, lakása vagy gépkocsija. Megtakarított pénze, de banki és magánszemélyhez kötődő adósság sem. Gazdasági társaságban sem tulajdonos, egyetlen jövedelme a makói önkormányzattól származik, ahol közkarbantartóként dolgozik. A jövedelmét azonban nem tüntette fel.

Gilingerné Ráday Krisztina felerészben tulajdonos egy 120 négyzetméteres, még 1999-ben vásárolt makói lakóháznak. A nevén van egy 2016-ban vásárolt Suzuki személyautó, illetve tavaly vett egy Scania nyerges vontatót. Műtárgyakat nem gyűjt, értékpapírba életbiztosításba nem fektetett, és takarékbetétje sincs. De nem is tartozik se banknak, se magánszemélynek. Közlekedés felügyeleti vezető asszisztensi fizetése havi 251 ezer forint, tiszteletdíjként havi 35 ezer forintot kap, illetve a makói Egyesített Népjóléti intézménytől szociális tanácsadóként havi 125 ezer forint üti a markát.

Gyémánt Mihálynak nincs háza, lakása, autója, nagy értékű ingósága. De bankbetétje és adóssága se! A városi önkormányzat közfoglalkoztatottjaként havi 52 ezer forintot keres.

A Román Nemzetiségi Önkormányzat tagjai közül Birta Júlia Mihaéla tulajdonában áll egy 1550 négyzetméteres makói telken álló 100 négyzetméteres lakóház, melyet még 1994-ben vásárolt. Földje, autója, védett műtárgya, életbiztosítása, értékpapírja, takarékbetétje nincs. De görget maga előtt egy 430 ezer forintos banki adósságot. Rokkant ellátásként havi 45 ezer 200 forintot kap.

A képen a Román Nemzetiségi Önkormányzat tagjai, a január 25-i ülésükön.

Erdősy Margaréta tulajdonosa egy 773 négyzetméteres makói telken álló 120 négyzetméter alapterületű makói háznak. Van egy 1994-ben vett Mitsubishi Lancer személygépkocsija. Értékpapírba nem fektetett, de takarékbetétben 1,6 milliót tart. Tartozása nincs. Csanádpalotai háziorvosként havi 400 ezer forint a jövedelme.

Simonfi Jolanta felerészben tulajdonosa egy 80 négyzetméteres makói lakóháznak 1993 óta. Földje, autója, értékpapírja, bankbetétje, életbiztosítása nincs. 120 ezer forinttal tartozik pénzintézetnek. Munkanélküliként havi 52 ezer forintot kap.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest