Hírek Kiemelt hírek Színes

Lázár: Mutasd, hogy teniszezel, megmondom, ki vagy!

Tisza Kálmán csodálója, keménykötésű, szigorú főnök, aki nem gép, minden részletre odafigyelő családapa és „a” Lézer Jani. Lázár János egy átlagos keddjébe kukkanthatunk bele.

Pintér M. Lajos 

Lázár János autója több mint iroda: lakás vagy második otthon. Ez is kiderül a térségünk országgyűlési képviselőjének egy hetét bemutató különleges videóból, melynek keddi epizódjai a lazarjanos.hu internetes oldalon tekinthetők meg.

Egy hetem | Lázár János

Országgyűlési képviselő, Csongrád 04. választókerület

A Miniszterelnökséget vezető miniszter ezúttal is számos kulisszatitkot árul el. Például azt, hogy nem jellemző rá a lustálkodás. Naponta ingázik Hódmezővásárhely és Budapest között, ezért legkésőbb fél 6-kor kel. Igazán kipihenni magát – értsd: végre hat-hét órát aludni… – legfeljebb hétvégén van lehetősége. A korai ébredés előnye viszont, hogy már reggel 6-kor beszélhet telefonon a szüleivel. Érdemes is sietni, mert később elsodorja a munka. Az autóutak (havi 8-10 ezer kilométert nyom le) során is végig olvas, kabinetülésekre, megbeszélésekre, tárgyalásokra készül, híreket böngész, telefonál, egyeztet.

Nem áll meg, és nem is lassít. Ugyanezt a munkatempót várja el kollégáitól is, mert úgy tartja: a jó főnök csak akkor kérhet számon, ha maga mutat példát, azaz: „a kötelességben elsőnek kell lenni”. Azt viszont rossz hasonlatnak gondolja, hogy úgy dolgozik, mint egy gép, hiszen szülei útmutatása szerint él: keresi a szellemi kihívásokat, és képtelen az otthonülésre, a passzivitásra, aktívan telnek mindennapjai. S ha már munka, Lázár egyetért a közvélekedéssel: a politikus tulajdonképpen nem dolgozik, hanem tevékenykedik, hiszen az igazán kemény meló – ismeri el – a kőműveseké, az ácsoké, a földet művelőké.

Ezzel együtt az országgyűlési képviselő, a miniszter is ember: a szüleiért aggódó gyermek, szerető férj, gondoskodó családapa. Így aztán a lázári hitvallás szerint is a család az első, de szorosan követi a hivatás. Nem véletlen, hiszen az ezeréves állam vezetése: felelősség.

És hogy honnan a munkabírás? A miniszteri mindennapokból nem hiányozhat a sportolás sem, így a mozgás tulajdonképpen munkaköri kötelesség is. Az első számú kedvenc a tenisz, mely „állóképességet és fejet is igényel”, avagy: „abból, hogy ki hogy teniszezik, meglátszik, hogy milyen ember.”

Az összes poént viszont nem lőjük el, az izgalmas és mozgalmas felvételek önmagukért beszélnek! A keddi videókból is az is kiderül, mit szól a Lézer Jani ragadványnévhez, hibának tartja-e, hogy frakcióvezetőként lézerblokkolós Audival furikázott, felülírhatja-e környezetében a lojalitás a szaktudást, miért ülteti a dolgozószobájában a vendégeit Kossuth Lajos Deák Ferenchez írt Cassandra-levele alá, felvették-e a gyermekei a cipőjüket a miniszteri eskütételre, és Bertalan Zsigmond fia hogyan öntötte rajzba a Kormányinfót.