A Csongrád Megyei Kormányhivatal vetélkedőt hirdet a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából a Csongrád megyei középfokú oktatási intézményekben tanuló 14-19 év közötti diákok számára.

MH – összeállítás

A helytörténetet középpontba helyező vetélkedő célja, hogy a fiatal korosztály jobban megismerje lakhelyének, megyéjének 1944 és 1989 közötti múltját.

A vetélkedőre időpontja: 2018. február 22. 14 óra, helyszíne a Csongrád Megyei Kormányhivatal nagyterme.

A kreatív feladatokat háromfős zsűri értékeli, a verseny győztesei budapesti kiránduláson vehetnek részt, a Terror Háza Múzeumba és az Országgyűlési Múzeumba látogathatnak el.

A megmérettetésre háromfős csapatokat várnak. Jelentkezni 2018. február 19-ig, az első forduló feladatainak leadásával lehet a partkontroll@gmail.comcímen. Az elküldött emailben a csapatok tüntessék fel: a csapattagok nevét, osztályát, az intézményt és a felkészítő tanár nevét.

A verseny menete:

Az első fordulóban a csapatoknak iskolájuk településének múltjában kell elmélyedniük. Önállóan fel kell keresniük intézményük közelében egy 1956-os emlékművet, vagy egy olyan ikonikus helyet, amely az 1956-os forradalom helyi eseményeihez köthető. A látogatást olyan fényképpel szükséges dokumentálniuk, amelyen minden csapattag szerepel, valamint egy maximum 4000 karakter hosszúságú szöveget is mellékelniük kell, amelyben leírják, mit üzen számukra az adott szobor, emléktábla, helyszín, hogyan tekintenek a több mint hatvan évvel ezelőtt azon a településen élt elődeikre.

második forduló helyszíne a Csongrád Megyei Kormányhivatal nagyterme,  és a „Pártkontroll – A szocialista közigazgatás Csongrád megyében” című tárlat. Az itteni versenyfeladatok Szeged múltjához kötődnek, a sikeres megoldáshoz Ifj. Komócsin Mihály egykori megyeri párttitkár irodáján keresztül vezet az út.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest