Ködös reggelre ébredtünk, a hőmérséklet most csak alulról karcolja a nullát. Reméljük, nem az ágyat nyomják otthon, mert ma is bármi megtörténhet.

MH – összeállítás

Jó, ha tudják, hogy nagy napnak nézhetünk elébe, legalábbis az elmúlt évszázadokban egészen sok esemény történt február 6-án. Hátha most is így lesz. A Dalton fivéreknek 127 éve legalábbis eléggé bejött, ekkor követték el első vonatrablásukat, amelyen 1500 dollárt zsákmányoltak.

Viszont ezen a napon született például Ganz Ábrahám feltaláló, a magyar nehézipar egyik megteremtője, Lóránt Gyula, az Aranycsapat középhátvédje, sőt Gábor Zsazsa Golden Globe-díjas magyar származású amerikai színésznő is.

Hogy a külföldi nagy nevek közül is megemlítsünk párat, 73 évvel ezelőtt jött világra például Bob Marley jamaikai reggae zenész, ja, és ma lett 56 éves Axl Rose, a Guns N’ Roses együttes énekese is.

A reggeli kávé mellé ajánljuk az ő zenéjét, és a mi tegnapi legfontosabb híreinket. A sírhelyek újraváltásának lehetséges eltörlése nagyon pörgött nálunk, ezt Lázár János terjesztené be a parlament elé az elsők között a következő ciklusban. A térség országgyűlési képviselőjének honlapja is elindult, itt számos videót találnak, de nyugodtan üzenhetnek is neki.  Makóiak számára örömhír, hogy a Hagymatikum újabb nagy elismerést szerzett, ugyanis Európa legjobb családbarát fürdője lett. Vagyonnyilatkozatokból azt is kiderítettük, hogy nem tollasodtak meg a makói önkormányzati képviselők tavaly óta.

A Hagymatikum lett Európa legjobb családbarát fürdője – Makó Híradó

2014-ben a Nemzetközi Ingatlan Szövetség (FIABCI) Prix d`Excellence nívódíj pályázatán, resort kategóriában a második helyet tudhatta magáénak a fürdő, most ismét egy nemzetközi díjjal gazdagodott. A szakmai zsűri European Spa, Fitness & Wellness kategóriában választotta Európa legjobb családbarát fürdőjének a Hagymatikumot.

Ha délutánra még nincs programja, akkor látogasson el a Hagymaház mozijába, három filmet is vetítenek, ezek közül nekünk A hentes, a kurva és a félszemű tűnik a legérdekesebbnek, már csak azért is, mert magyar. Mondjuk erre a magyar drámára csak 18 év fölött engednek be nézőket, de nekik Gryllus Dorka és Nagy Zsolt miatt talán megéri beülni. Előzetes is van hozzá, íme:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest