A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az előzetes letartóztatását indítványozta annak a szerb férfinak, aki szombaton egy gyári és öt, otthon barkácsolt kétlövetű pisztolyt hozott be Szerbiából az ország területére. A kép illusztráció.

MH-kék hírek

A gyanú szerint az elkövető február 3-án kora este a röszkei határátkelőnél lépett be az országba egy svéd honosságú autó utasaként. A gépkocsiba a gyanúsított egy gyári és öt darab házilag készített kétlövetű pisztolyt rejtett el, amelyeket a pénzügyőrök a gépkocsi ellenőrzése során megtaláltak. A házi készítésű fegyverek és a gyári pisztoly is tűzfegyvernek minősülnek, valamint a gyári pisztolyban talált három töltény, az előzetes adatok szerint, működőképes. A férfi a tűzfegyverek és a lőszer behozatalára engedéllyel nem rendelkezett.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntette miatt folyamatban lévő nyomozásban a gyanúsított előzetes letartóztatását indítványozta a gyanúsított eljárási cselekményeknél való jelenlétének biztosítása érdekében. A Szegedi Járásbíróság az indítványról a mai napon fog dönteni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest