Két Csongrád megyei játékos erősíti a magyar válogatottat a katolikus papok bresciai futsal-Európa-bajnokságán. Fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye

MH-összeállítás

A héten az olaszországi Brescia ad otthont a katolikus papok futsal-Európa-bajnokságának. A magyar válogatottban ezúttal is ketten képviselik a Szeged-Csanádi Egyházmegyét: a hálóőr Kiss-Rigó László püspök, illetve Topsi Bálint plébános vezetésével törnek európai babérokra a piros-fehér-zöld lelkipásztorok. Magyarország az A csoportban küzd Olaszország, Portugália és Kazahsztán mellett, az első két helyezett kerül az elődöntőbe.

A kontinenstornát tavaly a horvátországi Vukovárban rendezték, ahol a magyar együttes a hatodik helyen végzett. A győzelmet a portugál papi válogatott vívta ki.

Válogatottunk kerete:

Kiss-Rigó László püspök (Szeged-Csanádi Egyházmegye), Fejes Csaba (Esztergom-Budapesti Főegyházmegye); Moldván Tibor (Miskolci Egyházmegye); Veress Zoltán (Egri Főegyházmegye); Stefán Zoltán (Miskolci Egyházmegye); Kocsis Dániel (Nyíregyházi Egyházmegye); Szarka Gergely (Hajdúdorogi Főegyházmegye); Szabó Tamás (Nyíregyházi Egyházmegye); Barazsuly István (szalvatoriánus rend); Rockenbauer Barnabás (ferences rend), Topsi Bálint (Szeged-Csanádi Egyházmegye), Portik Lukács Lóránt (temesvári minoriták), Laus Nicolae (temesvári minoriták) és Sima M. Mihály (temesvári minoriták). Edző: Bozóky Imre (Szeged-Csanádi Egyházmegye).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest