Sport Színes

Egybeolvadt a makói és szegedi amerikai focicsapat

A Makó Rednecks és a Szeged Sentinels régóta jó kapcsolatot ápolt egymással. Decemberben merült fel, hogy a két csoport egyesül – ez meg is történt, így Guardians Amerikai Futball Club néven folytatják.

Gajáta Fanni – Makó

A Makó Rednecks és a Szeged Sentinels jól ismerte egymást már a múltban, közös edzéseken, tornákon – többek között Vácon és Hajdúszoboszlón is – vettek részt, illetve egymást kisegítve a játékosokat is cserélték, ha úgy hozta egy-egy meccs. Még december merült fel az, hogy a két csapat egyesül és ez meg is történt. Vadlövő Péter edzőtől megtudtuk: Guardians Amerikai Futball Club néven folytatják a munkát az amerikai focisok. Az edző elmondta, hogy ne károsodjon egyik csapat identitása sem, ezért egy közös nevet választottak.

Az edzések Makón és Szegeden is lesznek, azonban a kiemelt, közös tréning helyszíne még nem dőlt el. A csapat székhelyeként a Maros-parti város lett megjelölve.

– A szegediek partnerek voltak az együttműködéssel kapcsolatban. Így 40 fős lett a csapat – mondta Péter. A jó kapcsolatot mi sem bizonyítja jobban, hogy a vasárnapi Super Bowl meccset közösen nézték meg Szegeden.