A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szerb férfival szemben, aki tavaly március végén 55 kiló marihuánát próbált meg Magyarország területére csempészni.

MH-kék hírek

A vádirat szerint a vádlott még tavaly március 29-én este 7 óra körüli időben jelentkezett belépésre Magyarország területére, Szerbia irányából, a Röszke autópálya határátkelőhelyen az általa vezetett személygépkocsival és a hozzá tartozó utánfutóval együtt. Az utóbbit valójában a kábítószer szállítását szervező ismeretlen személy vásárolta és adta a vádlott használatába a marihuána csempészése érdekében.

Az útlevélvizsgálatot követő tételes vámvizsgálat során az utánfutó farostlemezeinek borítása alatt – amelyet kifejezetten a szállítás érdekében alakítottak át – 120, ragasztószalaggal körbetekert csomagban 55 kiló kábítószergyanús anyagot találtak a pénzügyőrök. A vádlott által Magyarországra csempészni szándékozott kábítószer tiszta hatóanyag tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladja, annak közel hatszorosa.

A főügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest