Kevés szó esik Makón a helyi együttesekről, zenészekről. Portálunk cikksorozatot indít bemutatásukra, amelynek következő részében bemutatjuk az akusztikus zenét játszó The9Strings-t.

Tanács Dóra Gréta – Makó

A zenekar két tagból áll: Tóth Árpád a hangszerelésért, énekért, stúdiómunkálatokért, Majoros Péter pedig az énekért felelős.

Péter pici gyerekként kezdte a zenélést, mert ez volt az első olyan dolog, amiről rögtön tudta, hogy szereti. Másrészről szórakoztatni akarta a környezetében lévő embereket, ami neki is örömöt okozott. Árpi 14 évesen kezdett gitározni, zenekarban is játszott. Régóta az a vágya, hogy zenélhessen és taníthasson. Azért zenélnek együtt, mert ugyanazt akarják. Az embereknek újat mutatni, élményt szerezni. Árpinak egy társ hiányzott ahhoz, amibe belekezdett, ekkor termett ott Péter. Ők egy akusztikus duó. Az általuk szeretett dalokat formálják át az saját stílusukra. A későbbiekben azonban saját szerzeményekkel is szeretnének jelentkezni.

Jelenleg csak a stúdióban zenélnek, a dalok átírásával, stúdiózással és a videók elkészítésével töltik a szabadidejüket, ezekbe fektetik minden energiájukat, hogy minél jobban sikerüljenek. Élőben is szeretnének majd bemutatkozni, ha lesz egy nagyobb dalcsokruk. Zenéjükkel mindenkihez szeretnének eljutni bár Inkább a fiatalokat célozzák meg, hiszen ők is azok. Ez persze nem zárja ki azt, hogy a zenéjük ne lenne hatással az idősebb korosztályra is.A tervük az, hogy széles körben ismertté váljanak, olyan hatással szeretnének lenni mindenkire, amivel kizökkennek a hétköznapi kerékvágásból. Kevésbé populáris dalokat is szeretnének szimpatikussá varázsolni. A későbbiekben kis- vagy nagylemezen is megjelennek majd a dalaik, de egyelőre csak online felületekben gondolkodnak.

Borítókép: The9Strings Facebook-oldala.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest