Belföld Hírek Kiemelt hírek

Lázár János eltöröltetné a sírhely-újraváltást

Lázár János országgyűlési képviselő és Miniszterelnökséget vezető miniszter már több vásárhelyi fórumán is elmondta: megszületni és meghalni a legdrágább Magyarországon, ezért megválasztása esetén a parlament elé vinné a sírhely-újramegváltás intézményét – írja a Vásárhely24.

MH – összeállítás

Lázár János országgyűlési képviselő és Miniszterelnökséget vezető miniszter fórumain többször szóba került már, hogy le kellene venni a családok válláról a sírhely-újraváltás terhét. Mint elmondta, ma Magyarországon a legdrágább megszületni és meghalni, ezért ha megválasztják, elsőként vinné a parlament elé ezt a javaslatot. Hozzátette, ez az összeg elsősorban az egyházak bevételi oldaláról fog hiányozni, így őket a kormánynak kell azonos mértékben kompenzálni.

Jelenleg 25 évente kell a családoknak a sírhelyeket megváltania, különben felszámolják azokat. Lázár János úgy véli: sok embernek, családnak a szülők sírhelye esetén talán nem kérdés a megváltás és nem is probléma, azonban nagyszülők, dédszülők sírhelye esetén már súlyos teher a több százezer forintos díj kifizetése – ezért az fogja javasolni, ez szüntessék meg, a későbbiekben ne kérjen el pénzt a temető fenntartója.

One Response

  1. Nagyon jó lenne, ha ténylegesen meg is történne!!!! Sok embernek örömet okoznának vele!!!! Nagyon sokba kerül, és nem mindenki teheti meg, hogy újraváltsa szerettei nyugvóhelyét!!! Legalább az elhunytak végett, az ő tiszteletükre kéne, hogy, így történjen!!!!!

Comments are closed.