Lázár János országgyűlési képviselő és Miniszterelnökséget vezető miniszter már több vásárhelyi fórumán is elmondta: megszületni és meghalni a legdrágább Magyarországon, ezért megválasztása esetén a parlament elé vinné a sírhely-újramegváltás intézményét – írja a Vásárhely24.

MH – összeállítás

Lázár János országgyűlési képviselő és Miniszterelnökséget vezető miniszter fórumain többször szóba került már, hogy le kellene venni a családok válláról a sírhely-újraváltás terhét. Mint elmondta, ma Magyarországon a legdrágább megszületni és meghalni, ezért ha megválasztják, elsőként vinné a parlament elé ezt a javaslatot. Hozzátette, ez az összeg elsősorban az egyházak bevételi oldaláról fog hiányozni, így őket a kormánynak kell azonos mértékben kompenzálni.

Jelenleg 25 évente kell a családoknak a sírhelyeket megváltania, különben felszámolják azokat. Lázár János úgy véli: sok embernek, családnak a szülők sírhelye esetén talán nem kérdés a megváltás és nem is probléma, azonban nagyszülők, dédszülők sírhelye esetén már súlyos teher a több százezer forintos díj kifizetése – ezért az fogja javasolni, ez szüntessék meg, a későbbiekben ne kérjen el pénzt a temető fenntartója.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest