Hírek Kiemelt hírek Makó

A Hagymatikum lett Európa legjobb családbarát fürdője

Az angliai székhelyű LuxuryTravelGuide magazin a makói fürdőt választotta a Európa legjobb családbarát fürdőjének 2018-ban.

Kiss Dániel – Makó

2014-ben a Nemzetközi Ingatlan Szövetség (FIABCI) Prix d`Excellence nívódíj pályázatán, resort kategóriában a második helyet tudhatta magáénak a fürdő, most ismét egy nemzetközi díjjal gazdagodott. A szakmai zsűri European Spa, Fitness & Wellness kategóriában választotta Európa legjobb családbarát fürdőjének a Hagymatikumot.

A LuxuryTravelGuide célja, hogy a világ minden tájáról bemutassák az igényes turistáknak a lehető legjobb turisztikai vállalkozásokat és utazási célpontokat. Ez magában foglalja többek között a szállodákat, éttermeket, síparadicsomokat és természetesen a gyógy- és élményfürdőket is, a magazin pedig kiválasztja az öt kontinens legjobbjait. Az évről évre kiadott utazási útmutatóban – a szakmai szempontokat figyelembe véve – a legjobbakat díjazzák.

A szempontok közt szerepelt az innováció, a tervezés egyedisége, a szolgáltatások minősége és választéka, a marketing és márkaépítés, az alkalmazott technológiák, az elhelyezkedés és a megközelíthetőség, a dolgozói elégedettség, illetve természetesen a vendégek visszajelzései és véleményei.

– Elsősorban annak a 100 kollégámnak szeretném megköszönni az év 364 napján nyújtott folyamatos lelkiismeretes és látogatóbarát munkáját, mely nélkül nem kaphattuk volna ily rangos elismerést. Úgy gondolom, minden makói büszke lehet, ilyenkor jó makóinak lenni – mondta el a díj kapcsán Gergely Gábor, a fürdő igazgatója.

Ráadásul nem csak a Hagymatikum, a város többi turisztikai egysége is rendkívül pozitív visszajelzéseket kap. –  Ezek az elismerések és a nemrég napvilágra került hír, miszerint Magyarországon a makói szálláshelyek a legjobbra értékeltek a vendégek által, mind azt jelzik, hogy városunk nemcsak jó irányba indult a turisztika fejlesztésével, hanem remekül él a lehetőségeivel, jó gazdaként bánik a vendégekkel, akik ezt a jó hír továbbadásával és visszatérő látogatásaikkal hálálnak meg. Ez minden díjnál és reklámnál fontosabb Makó jövője,  gyermekeink helyben maradása szempontjából – tette hozzá az igazgató.

One Response

 1. REAGÁLÁS!

  Dr. Buzás Péter által megálmodott, majd felépíttetett Hagymatikum, sorozatosan hozza az elismeréseket, amire minden fürdőbarát büszkén tekint. A volt polgármesterünket a sikerekből teljes mértékben kizárják: pl. A szintén, az ő nevéhez fűződő épülő könyvtár terveztetése is neki köszönhető, de a város vezetése elfelejtette, vagy szándékosan nem hívták meg az alapkő ünnepélyes letételéhez. Feltételezem, hogy a fürdő fejlesztéséhez, bővítéséhez, mely az eredeti tervrajz része, annak az alapkőletételéhez sem fogják meghívni. Ez a gyűlölködés már megszokott a városban. Lázár János volt az egyetlen, aki egyik beszédében a nyilvánosság előtt kijelentette: Buzás nélkül nem lett volna a Hagymatikum.
  Akik emlékeznek Buzás Péter beszédeire, azokban felötlik az eredmények ismertetésekor elhíresült mondása: „Jó makóinak lenni!”
  Nemcsak a Hagymatikum megteremtése maradt meg a város lakóinak emlékezetében, hanem az elhíresült Buzás mondása is, amit előszeretettel használt az európai kitüntetés után Gergely Gábor is, a fürdő igazgatója: „Jó makóinak lenni!”
  Valóban jó, akkor miért felejtik el azt, aki felvirágoztatta a várost ötleteivel?
  Még szerencse, hogy a város vezetése igyekszik mindent megvalósítani, ami még várat magára, ami Buzás Péter hagyatékaként a jövőben fogja ékíteni a fejlődő városunkat.
  Köszönet, Farkas Éva Erzsébetnek, amiért minden idegszálával arra törekszik, hogy a Makoveczi tervek méltó köntösbe foglalják Buzás Péter és Makovecz Imre közös munkásságát.
  Egy polgármesternek egy ciklus kevés ahhoz, hogy maradandót alkosson elképzeléseivel. Ha majd elérkezik a következő polgármester választás ideje, és netán bizalmat szavaznak a polgármester asszonynak, bizonyára elő fog rukkolni terveivel, és az ő ötletei is a várost fogják fejleszteni, szolgálni, illetve maradandót fog alkotni.
  Addig viszont Buzás nyomdokain haladva kénytelen tevékenykedni, akár tetszik neki, akár nem!
  Bozsogi Attila
  Makó, 2018-02-06

Comments are closed.