Önarcképet festett polgármesterré választása előtt, majd mandátuma lejárta után, Tóth Attila művészeti író a legjobb amatőr alkotók egyikének tartotta, Hézső Ferenc és Cs. Pataj Mihály képzőművészeti köreiben is képezte magát Sánta Sándor, akinek hétfőn délután 5-kor nyílik tárlata a Hagymaház Galériában. Archív fotónk a vásárhelyi kiállításnyitón készült.

Korom András – Makó

Makó rendszerváltó polgármestere, díszpolgára, háziorvos 1975-ben kezdett festeni, miután egy betegétől, aki maga is amatőr alkotó volt, hálából festőkészletet kapott. Azzal egyből egy önarcképet készített. Sánta Sándor nem sokkal később Hézső Ferenc festőművész makói szakkörében képezte magát, majd Cs. Pataj Mihály hívta meg a szegedi vasutas képzőművészeti körbe, de számos nyári alkotótáborban is részt vett.

A Tóth Attila művészeti író által a legjobb amatőr festők közé sorolt háziorvos egyik képe legutóbb az orvos-egészségügyi dolgozók bajai országos kiállításán megosztott első díjat kapott. A közelmúltban a Szegedi Tudományegyetemtől vehette át háziorvosi szolgálatáért a címzetes főorvosi címet. Arc- és tájképeiből decemberben nyílt tárlat Vásárhelyen, az Alföldi Galériában.

Újabb makói tárlatát pedig hétfőn délután 5-kor nyitja meg Farkas Éva Erzsébet polgármester a Hagymaházban, a legprofibb makói amatőr festővel Gilinger Katalin beszélget.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest