Az élőzene fővárosává válik Szeged április 21-én, amikor is hazánk legnagyobb zenei flashmobjára invitálják a zenészeket határon innen és túlról. Az amatőrök és profik február végéig jelentkezhetnek, a zenei menü pedig a következő: Blur, Billy Idol, Sun City és Tankcsapda.

MH – Szeged

Január végéig már több mint 300 profi és amatőr zenész jelentkezett Magyarország legnagyobb zenei flashmobjára, amelyet április 21-én a csongrádi megyeszékhelyen rendeznek az Újszegedi Partfürdőn. A szervezők február végig várják azok jelentkezését, akik részt kívánnak venni egy olyan rendezvényen, amelyen nemcsak helyet és lehetőséget adnak az ország bármely pontjáról és határon túlról érkezőknek, hogy megismerhessék egymást, hanem a szervezők legfontosabb céljaként az élő zenei produkciók fontosságára is felhívják a figyelmet.

A program keretében a délelőtti próbák után, délután a nap leglátványosabb – és egyben leghangosabb – része következik, az „együttzenélés”, amely keretében négy dal csendül fel, kettő magyar, valamint kettő külföldi sláger. A szervezők a számok kiválasztásánál arra törekedtek, hogy azok egyszerűen lejátszhatóak, s a viszonylag kezdő zenészkollégák által is könnyen interpretálhatóak legyenek.

A rendezvényre énekesek, gitárosokat, basszusgitárosokat és dobosokat várnak méghozzá korra, nemre, életkorra és zenei stílusra való megkülönböztetés nélkül. Olyanok is bátran jelentkezhetnek, akik eddig csak a négy fal között, saját örömükre zenéltek, azaz nem kikötés, hogy valaki profi legyen.

A programra természetesen közönséget is várnak a szervezők, a próbák és a televíziós felvételek után este koncertekkel szórakoztatják az érdeklődőket. A Szeged zenei életében egyedülálló napról több filmet is készítenek a szervezők, a délutáni főprodukción tucatnyi operatőr fog dolgozni, illetve számtalan sajtóorgánum is jelezte már részvételét. A zenészek jelentkezését február 28-ig várják a szervezők a szegedrocks.hu oldalon

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest