Vasárnap délután a Hagymaházban kezdődő ünnepségen adják át Gálffi László színművésznek a Páger-díjat, azaz Téni bácsi arany pecsétgyűrűje pontos mását.

Korom András – Makó

A Páger-féle eszköztelen színjátszásért kiadott díjat, a szakmai kuratórium javaslatára még tavaly – zárt ülésen – ítélte oda a makói képviselő-testület Gálffi László Kossuth- és Jászai-díjas érdemes művésznek,a Halhatatlanok Társulata örökös tagjának. A díjazott 1952-ben született, 1975-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Még abban az évben a Vígszínházba szerződött.1999-től szabadfoglalkozású színész lett. 2004 óta tagja az Örkény Színháznak. 1994-2010 között művészeti beszédet tanított a Színház és Filmművészeti Egyetemen. Olyan alakítások fűződnek nevéhez, mint Shakespeare: Othello című darabjában Jago szerepe, valamint Katona József: Bánk bán című művének főszerepe. A nagyközönség azonban leginkább a Kenguru című filmből, illetve Napfény íze című filmekből ismeri.

Az ünnepség délután fél 3-kor kezdődik, amikor koszorút helyeznek el Páger Antal Páger utca 5. szám alatti szülőházán. 3 órakor kezdődik a Hagymaházban a díjátadó ünnepség, majd 5-től vetítik az Utóélet című filmet.

https://www.youtube.com/watch?v=Sz7lYCOcCRY

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest