Kiemelt hírek Színes

Szalagot kaptak a návays diákok

Folytatódott a makói középiskolai báli szezon: szombat este a HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégium végzősei kapták meg a szalagot, illetve keringőztek a sportcsarnokban. 

Gajáta Fanni – Makó

A HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának bálján négy végzős osztály, 82 diákjára tűzték fel a középiskola végét jelző szalagot. Kincses Tímea igazgató elmondta, két szakgimnáziumi és két szakközépiskolai osztályuk fog elballagni. Többek között közgazdász, kereskedő, logisztikai ügyintéző, eladó, gépi forgácsoló, kőműves és festő, mázoló, tapétázó diák végez 2018-ban.

A végzősök nagyon várták ezt az estét, hiszen szinte már célegyenesbe értek – már csak egy nagy kihívás van előttük, ami nem más, mint az érettségi vagy a szakmai vizsga. Karai Jácint János a festő, mázoló, tapétázó szakot választotta, de szeretne még továbbtanulni kőművesként.

– Az még 3 év és utána el szeretnék helyezkedni a szakmában – mondta a 17 éves fiú.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

A végzős bálon nemcsak a tizenkettedikesek táncolnak. Orovecz Eszter eladóként tanul, de két év múlva végez. Mint elárulta: a barátja, Szabó Dávid kérte fel a táncra – ezt az estét főpróbának érezhette.

– Novemberbe óta készültünk. Heti egyszer próbáltunk, de a vége felé már egy héten kétszer találkoztunk. Szinte mindenben mi döntöttünk, hogy mit is szeretnénk – fogalmazott a lány.