Hírek Kiemelt hírek Sport

Nagy küzdelem, négy gól a megyei derbin

Barátságtalan időjárás, biztató teljesítmény, kiváló eredmény a szegediek ellen: ez történt a szombati felkészülési labdarúgó-mérkőzésen. Fotó: makoifc.hu (archív)

P. M. L. – Makó

Edzőmeccsen csapott össze az Erdei Ferenc téri műfüves pályán a labdarúgó NB III Közép csoport tavaszi rajtjára hangoló Makó FC és SZEOL SC. A hazaiaknál több próbázó is szerepet kapott, így a kapuban a 19 éves Füstös Krisztián állt, aki az őszt a Bács megyei I. osztályú Bácsalmásban töltötte. A szintén 19 éves Kasuba Dániel a Szeged 2011-Grosics Akadémiától érkezhet kölcsönbe a Maros partjára, valamint két szerb támadó, Marko Jerkovics és Dejan Juhik kapott szerepet még Méhes Tibor együttesében. A SZEOL-ból több alapember sérülés miatt hiányzott, így ezúttal is több fiatal vetettek be a kék-feketék.

A szakadó esőben lejátszott találkozón egy távoli lövéssel szerzett vezetést a Makó Tóth Timotheusznak köszönhetően, amit még éppen a szünet előtt egalizált a SZEOL, miután Péter Antal továbbított a makói kapuba egy keresztpasszt. A szünet után nagyjából hasonló volt az összkép, a kellemetlen, csípős időben sokat dolgozott mindkét együttes, a Makó szerzett egy újabb távoli gólt, a SZEOL-ban pedig Péter Antal volt ismét eredményes, miután egy indítást lőtt be a rövid sarokba.

A Makó legközelebb jövő szombaton a Békés megyei I. osztályú Mezőhegyes ellen lép pályára felkészülési mérkőzésen, hazai környezetben.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés:

Makó FC – SZEOL SC 2-2 (1-1). Makó, Erdei Ferenc tér, műfüves pálya.
Makó: Füstös K. – Rakonczai, Lipták, Gilinger, Kasuba D., Széll K., Bánóczki, Tóth T., Jerkovics, Juhik, Gémes. Játszott még: Garamvölgyi (kapus), Takács J., Patai, Veres Á., Varga R., Vajna M., Mezei.
SZEOL: Prokop – Bozóki, Rácz, Forró, Buzási, Lévai, Ondrejó, Göncző, Beretka, Tomisics, Péter. Cs.: Leindler, Benkő, Skribek, Budai, Rádai, Varga, Illés, Horváth A.
Gól: Tóth T., Vajna M., ill. Péter A. (2).

Méhes Tibor: – Mostoha időjárási körülmények közepette mind a két csapat ment előre, le a kalappal előttük. Igazságos döntetlen született, inkább a küzdelem dominált.

Siha Zsolt: – Elég sok sérültünk lett, most vagyunk a felkészülés felénél. Négy 2001-es és egy 2000-es születésű játékos lépett pályára a második félidőben. Annak örülök, hogy sérülés nélkül megúsztuk a mai meccset.

Forrás: csfoci.hu