Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a havazás veszélye miatt a fél országra. Makón leghamarabb csütörtökön számíthatunk hószállingózásra.

MH – MTI

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Budapesten és Pest megyében, továbbá Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna és Veszprém megyében figyelmeztetés lépett életbe a havazás miatt. Azt írták: napközben többfelé várható intenzív csapadék, a Dunántúlon, a Duna-Tisza-közén több helyen és Észak-Magyarországon már jellemzően havas eső, havazás formájában. A hegyvidéki területeken 10-15 centiméter hó is hullhat.

Az időjárás előrejelzés szerint Makón 17 km/h szélsebességre, illetve 15 milliméternyi csapadékra lehet számítani a mai napon. A legmagasabb hőmérséklet 10, a legalacsonyabb 3 fok lehet. A hétvége során havazás nem várható. Azonban, jövőhét közepén már hozzánk is megérkezhet a hó: szerdán havas eső, csütörtökön pedig akár 2 milliméter hó is eshet. A következő időszakban csökken a hőmérséklet: a legmagasabb 6, a legalacsonyabb akár mínusz 4 fok is lehet.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest