Kiemelt hírek Színes

A JUGYU kezdte a makói báli szezont

61 végzős diák kapott szalagot a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola bálján. Az osztályok angol és bécsi keringővel szórakoztatták a közönséget.

Gajáta Fanni – Makó

A Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola nyitotta meg a makói báli szezont. Ahogy minden iskolában, a JUGYU-sok is hónapok óta készültek erre az estére – bár a szalagtűzés és a keringők előtt nagyon izgultak a tanulók, a táncteret már megkönnyebbülten hagyták el.

Papdi Dominika nem először bújt menyasszonyi ruhába, ugyanis a végzős lányt már múlt évben is felkérték táncolni. Dominika elmondta, a közös tánc nagyon összekovácsolta az osztályt.

– Bécsi keringőztünk, ami közel áll hozzám, mivel régen táncoltam, ezért nagyon élveztem. Újat nem igen kellett tanulnom. A páromnak jobb ritmusérzéke volt, így teljesen passzoltunk – fogalmazott Dominika. A lány rendészeti orientációs gimnáziumi osztályba jár és azért választotta ezt, mert rendőr szeretne lenni. – Nyolcan vagyunk lányok, de ők nem rendőrként szeretnének továbbtanulni. Apukám is rendőr volt, innen is jött, hogy már kislányként is ez a hivatás tetszett meg.

Galériánk:

navigate_before
navigate_next

Pásztor Kata is most kapott szalagot. A 12. B osztályos diák érettségi után kisgyermek és csecsemőgondozó lesz.

– Már várom, hogy megkapjam a szalagot, picit izgulok is. Jó volt látni, mások hogyan készülnek erre az estre, szinte egy dobbanásként izgulunk – mesélte Kata. – Az érettségire már tanulok, de a tanárok nagyon sokat segítenek, biztatnak minket, így sokkal könnyebb.

Aszódiné Pernye Szilvia megbízott igazgató is köszöntötte a diákokat.

– Őszinte szívvel kívánom nektek, hogy minél több szeretetben, megértésben legyen részetek, találjátok meg azokat a köveket, amely igazán számítanak. Kívánom, hogy a tudás legyen a legfőbb segítőtök a felnőtt életben és azt is kívánom nektek, hogy alma materetekre, a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskolára és tanárokra mindig szeretettel és tisztelettel gondoljatok vissza – fogalmazott a megbízott igazgató.

A bálon az iskola jelenlegi és régi tehetséges diákjai is felléptek, illetve közreműködött a Makói Magán Zeneiskola is.