Hírek Makó

4200 kg almát osztott szét a Karitász Makón

Gyümölcsadománnyal segített hátrányos helyzetű családokat a Katolikus Karitász makói csoportja január utolsó hetében. Egy-egy láda almát kaptak azok a rászorulók, akik szívesen fogadták a karitatív felajánlást.

Szabó Anita – Makó

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Karitász Szervezetének makói tagjai almát osztottak szét rászorulók között január utolsó hetében.

– Három napon keresztül vártuk azokat, akik szívesen fogadták a felajánlást. Háromszáz láda adományt kaptunk a megyei szervezettől, amit hátrányos helyzetű családoknak adunk. Mindenki 14 kg gyümölcsöt kap – tájékoztatott Kovács Bálintné Jolika, a helyi Karitász csoport vezetője, aki több önkéntes segítségével munkálkodott a központjuknak számító Szent Erzsébet házban.

Mint megtudtuk, hét helyi tanintézménnyel állnak kapcsolatban, akik segítenek az információk közvetítésében és abban, hogy valóban oda jusson el a segítség, ahol arra a legnagyobb szükség van. További támogatást jelent még a városban az a rendszeres, globális áruházlánci gyakorlat, hogy az előző napról kimaradt pékárut, gyümölcsöt és zöldséget is kioszthatják a hét három napján a szükséget szenvedők között. A szállításban helyi vállalkozás is segítségükre van és ez a városi szintű összefogás rendkívül hatékonyan és sikeresen működik. Karácsony és Húsvét előtt, saját gyűjtőakciókat is szervez a karitatív csoport.

– Nagyon jó érzés, hogy segíthetünk másoknak. Szeretek emberek közt lenni és velük foglalkozni. Úgy látom, hogy mindenki hálás a támogatásért, türelmesek és várakozás közben beszélgetnek egymással a meghívottak – foglalta össze tapasztalatait Miskovné Esztike, aki másfél éve rendszeresen vesz részt a helyi Karitász munkájában. Az elhangzottakat erősítette meg Seres Istvánné is, akinek családja részesült az alma adományból. – Örülünk ennek a segítségnek is, és jó, hogy figyelnek ránk a városban – mondta.

Hogy erre mekkora szükség van, azt a jelenlévők nagy létszáma is mutatta. A kisebb tömeg ellenére viszont nagyon szervezetten folyt a munka, folyamatosan haladt a regisztráció és az átvétel. Ami az ajándékozáson túl talán a legfontosabb, jó szó és mosoly kölcsönösen járt mindenkinek.