Kék hírek Kiemelt hírek Térség

40 kiló marihuánát csempészett

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a montenegrói férfival szemben, aki tavaly szeptemberben közel 40 kg marihuánát csempészett be Magyarországra.

MH-kék hírek
A vádirat szerint a vádlott Németországban vásárolt egy kistehergépkocsit, melyet röviddel ezt követően átadott ismeretlen személyeknek azzal, hogy marihuána csempészésre alakítsák át. Az ismeretlenek a vádlott tudtával a gépjármű üzemanyagtartályát egy lényegesen kisebb űrtartalmú, házilag készített tartályra cserélték és az így nyert, a padlólemez és a műanyag burkolat közötti rejtekhelyet feltöltötték marihuánával, amelyet a vádlottnak kellett volna Németországba szállítania. Ennek érdekében a vádlott tavaly szeptember 1-jén indult Montenegróból Németországba, majd jelentkezett belépésre Magyarország területére még aznap délután 4 órakor.

A határátlépéskor elrendelt vizsgálat során a gépkocsiban kialakított rejtekhelyeken 55 csomag, mintegy 40 kg tömegű marihuánát foglaltak le. A vádlott által Magyarország területére a röszkei határátkelőhelyen behozni szándékozott kábítószer tiszta hatóanyag tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladja, annak több mint négyszerese.
A főügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.