Hírek Kiemelt hírek Térség

72 millió forintot kap a csődbe jutott Csanádpalota

Lázár János vásárhelyi lakossági fórumon jelentette be, hogy soron kívüli segítséget nyújt a kormány a nehéz helyzetben lévő településnek. Ezzel többek között a veszélyben lévő közétkeztetés is megmenekülhet.

Nagy Szabolcs – Csanádpalota

Mint korábban megírtuk, a csanádpalotai csődhelyzet nem kímél semmit, ezen a héten már az is kiderült, hogy akár 250 gyerek közétkeztetése is veszélybe kerül, mert az önkormányzat pénzhiány miatt nem tudja kifizetni a vele szerződésben lévő vállalkozást.

Korábban Lázár János és Nyergesné Kovács Erzsébet közös sajtótájékoztatón beszéltek arról, hogy a rendkívüli helyzet miatt a térség országgyűlési képviselője soron kívül 50 millió forint támogatást kér a kormánytól a helyzet rendezésére.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter tegnap egy vásárhelyi lakossági fórumon jelentette be, hogy a település megkapja a kért segítséget, méghozzá a Belügyminisztériumon és a Nemzetgazdasági Minisztériumon keresztül 72 millió forintot.

Ez a támogatás nagyságrendileg elég lehet arra, hogy Csanádpalota kimásszon a gödörből, és ami szintén fontos, a település így jó eséllyel nem veszíti el a 350 millió forintos, fejlesztésekre költhető Európai Uniós támogatását sem.

Nyergesné Kovács Erzsébet ma lakossági fórumot is tart 17 órától a Kelemen László Művelődési Házban.

 

Borítókép: Csanádpalota polgármestere és a térség országgyűlési képviselője közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy soron kívüli támogatást kérnek a kormánytól a város számára.