Hírek Kiemelt hírek Makó

23-an tettek állampolgársági esküt Makón

6 férfi, 13 nő és 4 gyerek tett állampolgári esküt a városháza felújított dísztermében. Makó alpolgármestere szerint a város mindig szívesen fogja látni a határon túli magyarokat.

Kiss Dániel – Makó

Az 1942-ben felállított, majd öt év múlva – az akkori hatalmak által – lerombolt, azóta pedig ismét újra felállított országzászló ügyén keresztül beszélt Czirbus Gábor alpolgármester a nemzeti összetartozásról. Kiemelte, hogy ez a nap azért is különleges, mert ez az első hivatalos esemény a felújított városháza dísztermében. Az eskü előtt állóknak továbbá ajánlotta Makót, hogy ismerjék meg a várost, hiszen szívesen látják őket. A közösen elmondott eskü után együtt énekelték el a Himnuszt, Molnár Bettina közreműködésével.

navigate_before
navigate_next

Kopacz Erzsébet Arad mellől érkezett, hogy letegye az állampolgársági esküt, Érsekvadkertre fognak majd költözni, hiszen gyermekei is Magyarországon laknak. Mint elárulta, az egész rokonság Székelyföldön van, és a költözés után is visszafognak járni majd. Iasura Rozália szintén Romániából érkezett, sokat járnak Magyarországra, ezért is szerette volna a magyar állampolgárságot felvenni. Hozzátette, hogy Makóra is szoktak járni, a fürdőbe is, és a későbbiekben egy kisebb házat is szeretnének a városban venni. – Apám magyar volt, sajnos nem láthat engem, nagyon büszke lenne erre a napra, úgy gondolom – tette hozzá.