A lakosság segítségét kérik a József Attila Múzeum munkatársai. A Homonnai fényképészcsalád munkásságát is szerepeltetik a Múzeumok Éjszakáján, így aki rendelkezik ilyennel, azokhoz szólnak felhívásukban.

MH – Makó

A József Attila Múzeum munkatársa, Forgó Géza történész elmondta, több mint 16 000 üvegnegatív van a múzeumban, amely a Homonnai fényképészcsaládhoz köthető. Ezek digitalizálását a makói Halász Tamás végezte el. Tavaly nyertek egy pályázatot, amely lehetővé teszi a kiállítás létrehozását. 1904-től működött Homonnai Nándornak és családjának műterme Makón, több ezer helyi és Makó környéki családot fényképeztek itt le, ezeket tartalmazza a gyűjtemény.

A makói József Attila Múzeum felhívása Homonnai fotók ajándékozására:

Az intézmény kiállítást szervez a Homonnai fényképészcsalád munkásságáról. Megkérik a kedves lakosságot, hogy akinek Homonnai jelzésű családi fotója van a birtokában, ajándékozza azt a József Attila Múzeum gyűjteményébe. Olyan felvételeket várnak, ahol az ajándékozó családjából azonosítható személyek láthatóak, a felvétel jó állapotú és lehetőleg keretezett. A fotókat leltározás után a kiállításon fogják szerepeltetni a Múzeumok Éjszakáján.

Elérhetőség:

Forgó Géza történész, +36308137367

Nagy Gábor néprajzkutató +36203370418

József Attila Múzeum

6900 Makó, Megyeház utca 2-4.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest