Hírek Kiemelt hírek Makó

Megújult a városháza nagyterme

Visszanyerte régi, XX. század eleji pompáját a nagyterem. A lambériát lebontották, a fehérre festett falakra visszakerültek a múzeumból a festmények.

Kiss Dániel – Makó

Ahogyan korábban írtuk, 25 millió forintot szavazott meg a képviselő-testület a városi költségvetésből, hogy felújítsák a városháza nagytermét. Ebbe beletartozik a fűtési rendszer felújítása, illetve a külső és belső világítás, hogy teljes gyenge- és erősáramú hálózat cseréje hozzájáruljon a biztonságos üzemeltetéshez.

– Ez az egyik legszebb épülete a városnak, 2014-ben azonban lezárt részekkel vettük át, méltatlan körülményekkel. Ezért döntött úgy a képviselő-testület, hogy az idei évben a költségvetésben elkülönítünk mintegy 25 millió forintot a nagyterem és a terasz felújítására. A nyitott városvezetés tervéhez illeszkedve szeretnénk a turisták számára is látogathatóvá tenni ezeket – mondta el Farkas Éva Erzsébet polgármester még júniusban.

A felújított nagyterem pedig nem csoda, hogy a turistáknak is érdekes lehet, hiszen olyan festmények díszítik a falakat, mint Kossuth, Széchenyi vagy Erzsébet királyné portréja – összesen pedig mintegy 14 kép került fel. Az alkotók közt olyan neves művészek is szerepelnek, mint Barabás Miklós vagy Székely Bertalan.