Kiemelt hírek Makó Színes Videó

Kiveszem a filmet a gépből! – Makó, egy legalább 40 éves videón

A fenti felszólító mondat is elhangzik azon a felvételen, mely újra és újra felbukkan a neten, s mely valamikor 1986 és 90 között készült a makói főtéren és a bérpalota előtt, a járókelőkről. Évekkel ezelőtt Szabó Róbert tette közkinccsé azzal, hogy egy igen megviselt kazettán találta. És igen, a Hóvirág cukrászda még működött.

Korom András – Makó

A ’80-as az évben egyébként sok minden történt a városban: Új tanműhely épült a József Attila Tsz-ben, harisnya mintabolt nyitott a Maros áruházban, megkezdte a termelést a Zöldértnél az új hagymafeldolgozó, a József Attila utca 2. szám alatt Olcsó Áruk Boltja nyílt, beindult a vállalkozó kedv (ez a gmk-és a vállalkozók aranykora),felépült az új sajtgyártó üzem a régi vágóhíd épületében.

20 éves lett a makói termálfürdő, 1000 lakás építéséről döntött a városi tanács, exportra gyártotta a kandallóajtókat a Vas- és Fémipari Szövetkezet, a DÉLÉP megtervezte a Deák Ferenc utcai új piacot, elkészült a Lenin tér és a Dózsa György utca sarkán a 82 lakásos épület, tranzit kempinget nyitott Tóth István a Báló ligetben. Az itt kempingezők az Autóscsárdában csillapíthatták éhségüket és szomjukat.

A videót Szabó Róbert tette közzé.

One Response

  1. A felvétel valószínüleg kb. 29 évvel ezelőtt készülhetett, mert felismertük ismerni az édesanyánkat, aki a babakocsit tolja és az öcsénket?, aki a babakocsiban ül

Comments are closed.