Hírek Kék hírek Ország-világ

Embercsempészek rendőrkézen

Egy román állampolgárságú nő a zöldhatáron át érkezett élettársával, egy magyar férfi autójában pedig két illegális migránst találtak, továbbá még két határsértőt a jármű közelében.

MH – kék hírek

A 30 éves nőt még január 19-én igazoltatták a rendőrök Mezőhegyes külterületén. Albán élettársa illegálisan érkezett Romániából Magyarországra, Olaszországba szerettek volna továbbutazni. A Battonya Határrendészeti Kirendeltség rendőrei a férfit az elfogás napján, a hatályos visszafogadási egyezmény alapján átadták a román hatóság képviselőinek. A nő ellen a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A nyomozást a rendőrség lezárta, a nő ellen vádemelést javasol.

A másik ügyben A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei január 29-én, Röszke közelében vonták intézkedés alá a magyar személyautót. Az ellenőrzés során a járműben két illegális migránst találtak, akik iraki állampolgároknak vallották magukat. A terület átvizsgálása során még két migránst fogtak el, ők szír állampolgároknak vallották magukat. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Őket a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, a meghallgatásukat követően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrrel szemben embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

 

Forrás: police.hu