Térség

Az elfogadás jegyében telt az ásotthalmi Érzékenyítő nap

Érzékenyítő napot rendeztek a Csongrád Megyei Napsugár Otthon Ásotthalmi Részlegében. A program során az Árboc Egyesület elnöke, Kurucsai Szabolcs is bemutatót tartott az otthonban.

Gajáta Fanni – Ásotthalom

Érzékenyítő napnak adott otthont a Csongrád Megyei Napsugár Otthon Ásotthalmi Részlege. Czöndörné Mohai Ibolya részlegvezető először köszöntötte a megjelenteket és a meghívott vendégeket. Elmondta, a mai programmal az a céljuk, hogy a fogyatékosok integrációját elősegítsék, illetve az épek szociális készségének fejlesszék, mint például az elfogadást, a segítőkészséget, az empátiát és az együttműködő készséget.

Kurucsai Szabolcs, az Árboc Egyesület elnöke is elfogadta az ásotthalmi meghívást. A vakon élő fiatalember mindennapjairól mesélt, illetve beszélt arról is, hogyan lehet igazán segíteni neki és a sorstársainak. Vele érkezett a vakvezető kutyája is, Elvis is.

– Mondogatom mindig, hogy a kutyám, Elvis engem tényleg elvisz bárhová és nagyon szeretem, de mégiscsak egy eb. Nem tudja, mikor vált zöldre a lámpa. Ha trolin utazunk, nem számolja a megállókat és nem közli, hogy itt kell leszállni.  Amikor hám van rajta, nem jó, ha megsimogatják, akkor ő munkát végez, a látó szemeket biztosítja – fogalmazott Szabolcs. A fiatal férfi jelenleg szakácsnak tanul: bár először kételkedve fogadták tehetségét, de ma már ugyanúgy kezelik, mint látó társait. Az idáig tanultakat az otthonban is bemutatta.


Szabolcsnak még gitároztak is Ásotthalmon.

Az emelkedett hangulatú délután Szabolcs így zárta: „azt szeretem a munkámban, hogy egyre több embernek meg tudom mutatni, hogy a sérültségem korlátain belül mennyi mindent meg tudok csinálni, milyen sok mindent értem már el az életemben”.