Hírek Kiemelt hírek Térség

Játszótér bővítésre pályázik Kiszombor

Az év első testületi ülésén több pályázati lehetőséget is megvitattak, közbeszerzések is indulnak, valamint önkormányzati bérlakás kiadásáról is döntöttek a képviselők.

Nagy Szabolcs – Kiszombor

Egy perces gyászszünettel kezdték az év első testületi ülését Kiszomboron, amellyel a nemrég elhunyt Szilágyi Dezsőre emlékeztek, aki korábban két cikluson keresztül is tagja volt a testületnek, illetve jelentős szerepet vállalt a Kiszomborért Alapítványban is.

Szegvári Ernőnétől megtudtuk, előzetesen bekérték a civil szervezetek intézmények véleményét is a szerintük szükséges változtatásokról, és ezt is figyelembe veszik az éves munkaterv kialakításakor.

Kiszombor két LEADER pályázatot nyújt be a közeljövőben, az egyik a Szegedi utcai játszótér bővítéséhez kötődik, itt felnőtt edző eszközöket helyeznének ki, illetve két olyan játékot, amelyet mozgáskorlátozottak is tudnak használni. Ezekre már korábban is felmerült az igény a lakosok részéről. Az eszközök megvásárlását tudnák finanszírozni ehhez, ha megnyerik a pályázatot, a telepítést az önkormányzatnak kell állnia.

A másik pályázat a Vályogos-tó fejlesztését szolgálná. Szegvári Ernőné szerint ez nagyon népszerű, sokan járnak ki ide, ezért új padokat szeretnének kihelyezni, hogy minél több család számára legyen még alkalmasabb kirándulóhely.

Zárt ülésen tárgyaltak egy önkormányzati bérlakásra beérkező pályázatokról is, amelyre 9 jelentkező volt. A polgármestertől megtudtuk, ez a szám most elég magas, általában csak 4-5 érdeklődő szokott lenni. Az önkormányzatnak egyébként összesen 23 bérlakása van. 12 esetében, amelyek a hetvenes években épültek, 2016-ban fűtéskorszerűsítést végeztek el, idén pedig az elektromos hálózat bővítése és felújítása lesz soron.

Közbeszerzés kiírásánál tart a bölcsőde kivitelezése is, itt egy régi Rákóczi utcai épület lesz felújítva, valamint bővítve is. Egyelőre két csoport indítására van lehetőség, ám lenne igény háromra is, ezért az önkormányzat azt szeretné, hogy a hely rendelkezésre álljon.