Kék hírek Kiemelt hírek Térség

Háromszor lefejelte, baseball ütővel verte és hatszor fejbe rúgta áldozatát

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki tavaly májusban egy italozóban életveszélyes sérüléseket okozott egy másik férfinak, akit lefejelt, megrúgott és baseball ütővel vert. A kép illusztráció.

MH-kék hírek

A vádirat szerint a vásárhelyi sértett tavaly május 14-én egész nap italozott, majd betért egy helybeli vendéglátóhelyre és tovább ivott. Este 10 óra körülre súlyos fokú ittasság állapotába került, amikor belekötött a szórakozóhelyen tartózkodó és szintén alkoholt fogyasztó vádlott. A konfliktus a vendéglátóhely teraszán indult minden különösebb ok és előzmény nélkül.

A szóváltás során a vádlott háromszor megfejelte a sértettet, majd egy baseball ütővel, több alkalommal felsőtestén megütötte. A bántalmazás következtében a sértett a fal mellett lerogyott, ezt követően a vádlott a teraszon tartózkodókat fenyegette, majd a sértett kezébe adta a baseball ütőt, hogy üsse meg őt. A sértett azonban ezt nem tette meg, mire őt a vádlott több alkalommal hasba rúgta, ruházatát megragadva nekicsapta a ház falának úgy, hogy a sértett feje a falnak ütődött. Ennek hatására a sértett ismételten a földre rogyott, míg a vádlott a teraszon tartózkodókat próbálta bántalmazni, majd egy hirtelen ötlettől vezérelve visszalépett az ülő-fekvő helyzetben lévő sértetthez és fejét legalább hat alkalommal, nagy erővel megrúgta.

A verésnek az vetett véget, hogy a vendéglátóhely pultosa elment, hogy értesítse a tulajdonost, aki a helyszínre érkezett és látva a sértett állapotát, neki mentőt hívott. A bántalmazás során a sértett, olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy megfelelő orvosi kezelés nélkül a halálát is okozhatta volna. A többi sérülés nyolc napon belül gyógyult. A vádlottat pedig életveszélyt okozó testi sértéssel vádolja a főügyészség.