Kiemelt hírek Makó Színes Térség

Tavasz lesz a héten is Makón

A héten – bár január épp csak átfordul februárba – mégis március közepi időjárás várható a makói térségben. +11 fok lesz a legmelegebb.

Korom András – Makó

– Tényleg tótágast állnak az évszakok, ha nem január lenne, azt hinném, hogy március eleje vagy közepe van – mondta a makói Varga Imréné. Az idős asszony, azt mondja, hogy talál gyerekkorában volt hasonló időjárás, igaz akkor júniusban, és akkor az nagyon, de nagyon hidegnek számított.

Hogy a harmincas évek végén milyen volt az időjárás januárban, annak nem találtuk nyomát, de annak igen, hogy 1941-ben komoly fagyok keserítették az életet. Akkor még a Duna is befagyott. Egy ilyen esetről a középkorban is tudunk, hiszen Hunyadi Mátyást 1458. január 24-én a Duna jegén választották királlyá.

A héten azonban nem kell arra számítani, hogy a Maros befagyna, ellenkezőleg, az évszakhoz képest meglehetős meleg napi csúcshőmérséklet várható. Ma hétfőn és holnap kedden a hajnali +3, majd +2 fok után +11-re megy fel a hőmérséklet higanyszála, sőt, még ennél is melegebb lehet a szélmentes, napos helyeken.

Szerdán hajnalban – 2 fok lesz a leghidegebb, de napközben +9 fok várható. Csütörtökön hajnalban ismét +3 fok lesz a leghidegebb, s aznapi +10 fok mellé egy kis eső is várható. Ez az eső pénteken havas esőre vált, de a meleg marad: a hajnali +2 Celsius napközben +6 fokra emelkedik.

Szombaton +5, míg vasárnap, a Páger Antal Színészdíj átadó napján +3 fok lesz a legmelegebb.